of 65101 LinkedIn

Webinar 'Gelijke kansen bij grondverkoop'

Webinar 'Gelijke kansen bij grondverkoop'. Mag de overheid een perceel grond een-op-een verkopen?
Hekkelman Advocaten & Notarissen Reageer

De Hoge Raad heeft recent een belangwekkende uitspraak gedaan over de vraag of de overheid een perceel grond een-op-een mag verkopen. Uit het arrest volgt dat een overheidslichaam aan (potentiële) gegadigden ruimte moet bieden om mee te dingen bij de verkoop van een onroerende zaak. Het overheidslichaam moet transparant zijn over de beschikbaarheid van de onroerende zaak, de selectieprocedure, het tijdschema en de toe te passen selectiecriteria. Als er maar één serieuze gegadigde is, dan moet het voornemen tot verkoop tijdig aan een ieder bekend worden gemaakt.


Datum: 22 december 2021

Tijd:       13.00 - 15.00 uur

Locatie: Thuis, of op je werkplek


Het arrest roept veel vragen op. Wat bijvoorbeeld te doen bij lopende onderhandelingen en/of gesloten, maar nog niet geëffectueerde koopovereenkomsten? Zijn die overeenkomsten nietig? En wanneer is sprake van slechts één serieuze gegadigde? En is de rechtspraak ook van toepassing op andere overeenkomsten met betrekking tot onroerende zaken, zoals erfpacht of huur?

 

Deze vragen komen aan bod tijdens ons webinar op woensdag 22 december van 13.00 tot uiterlijk 15.00 uur. In het webinar bespreken wij de gevolgen van het arrest vanuit aanbestedings-, bestuurs- en privaatrechtelijk perspectief. Ook geven wij lessen voor de praktijk. Uiteraard is er tijdens het webinar voldoende ruimte om vragen in te brengen.

 

Aanmelden

Het webinar vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je van ons de inloggegevens per mail. Let er dus goed op dat je het juiste e-mailadres invult.

 

Hopelijk tot woensdag!

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier