of 59179 LinkedIn

Veehouderij en volksgezondheid

Reageer

VGO-onderzoek

Op 7 juli 2016 zijn de resultaten van het onderzoek 'Veehouderij en Gezondheid Omwonenden' bekendgemaakt. Onderzoekers van het RIVM, Universiteit Utrecht (IRAS), Wageningen UR (CVI en WLR) en NIVEL hebben onderzoek gedaan naar de vraag of veehouderijen effect hebben op de gezondheid van mensen die in de omgeving wonen. De onderzoeksresultaten laten verbanden zien tussen het wonen in de omgeving van veehouderijen en de gezondheid. Sommige effecten zijn negatief voor de gezondheid, andere positief.

Omdat de uitkomsten van het VGO-onderzoek het kabinet reden tot bezorgdheid geven, beraadt het zich op dit moment op maatregelen. Zo vindt het kabinet onder meer dat provincies over optimale mogelijkheden moeten beschikken om te kunnen sturen op dieraantallen. Daarom zal waarschijnlijk nog dit jaar een aangepast Wetsvoorstel dieraantallen en volksgezondheid het licht zien.

 

Programma seminar

Tijdens het seminar Veehouderij en volksgezondheid op donderdag 3 november 2016 zal in drie inleidingen bij de onderzoeksresultaten worden stilgestaan.

Dick Heederik, die als hoogleraar Gezondheidsrisicoanalyse is verbonden aan het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht, zal de belangrijkste onderzoeksresultaten presenteren. Dick Heederik heeft het VGO-onderzoek gecoördineerd en is tevens eindredacteur van het onderzoeksrapport.

Vervolgens legt Fred Stouthart van de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant uit hoe op dit moment in de praktijk van de vergunningverlening met de onderzoeksresultaten wordt omgegaan.

De middag wordt afgesloten met een juridische beschouwing van Paul Bodden, advocaat bij Hekkelman Advocaten. Hij gaat in op de betekenis van de onderzoeksresultaten voor het omgevingsrecht (vergunningen en bestemmingsplannen) naar huidig en toekomstig recht. Daarbij besteedt hij onder meer aandacht aan de Omgevingswet.

 

Bekijk hier het gehele programma en meld u aan!

 

Datum 3 november 2016
Tijd 13.30 - 17.30 uur
Locatie Landgoed Zonheuvel, Amersfoortseweg 98, 3941 EP Doorn

 

Contactpersoon:

Paul Bodden, Advocaat
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Seminar 'Invordering Bestuurlijke Geldschulden'

Datum 21 februari 2019
Tijd 12.30 - 17.30
Locatie   Radboud Universiteit Nijmegen, Grotiusgebouw, zaal GR -1.075, Montessorilaan 10, 6525 HR Nijmegen

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier