of 60220 LinkedIn

Update herziening Ladder duurzame verstedelijking per 1 juli 2017

AfbeeldingOp 1 juli 2017 zal de herziene Ladder duurzame verstedelijking in werking treden. Door middel van deze blog breng ik in dat verband het persbericht 'Kabinet versimpelt efficiënt gebruik' dat op 13 april 2017 op www.rijksoverheid.nl verscheen onder uw aandacht. Klik op deze link om het persbericht te raadplegen.

Uit het persbericht blijkt dat de ministerraad op voorstel van Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft besloten de tekst van artikel 3.1.6 van het Besluit ruimtelijke ordening (Ladder duurzame verstedelijking) te wijzigen. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op de mogelijkheid tot het doorschuiven van de Laddertoets naar een later moment bij uitwerkings- of wijzigingsplannen. In de gewijzigde Ladder zal bovendien alleen bij ontwikkelingen buiten stedelijk gebied een uitgebreide motivering met betrekking tot de behoefte aan de ontwikkeling nodig zijn. Volgens de minister sluit de herziene Ladder beter aan bij de praktijk, is deze vereenvoudigd en daarmee effectiever. Met de herziene Ladder versimpelt het kabinet efficiënt gebruik van de ruimte, aldus de titel van het persbericht.
 
Zodra de tekst van de herziene Ladder is gepubliceerd, zal ik in een volgend blog (uitgebreid) ingaan op de inhoudelijke wijzigingen van de Ladder duurzame verstedelijking per 1 juli 2017 en de gevolgen daarvan voor de (ontwikkelings)praktijk.
 
Neem voor meer informatie gerust contact met mij op. 
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier