of 64231 LinkedIn

Pas na beslistermijn reguliere voorbereidingsprocedure medegedeeld dat uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is: vergunning van rechtswege

Reageer

AfbeeldingHierbij maken wij u attent op een uitspraak van 26 september 2013 (ECLI:NL:RVS:2013:1356) van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State (hierna: “de Voorzitter”) op een verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening hangende het hoger beroep. Er is sprake van een omgevingsvergunning van rechtswege, ondanks dat het college van burgemeester en wethouders (hierna: “het college”) zich op het standpunt heeft gesteld dat de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is. In dit geval speelde mee dat het college dit pas kenbaar maakte na het verstrijken van de beslistermijn van de reguliere voorbereidingsprocedure.

 

Essentie
Het college heeft de aanvrager van een omgevingsvergunning voor de renovatie van een rijksmonument eerst na het verstrijken van de voor de reguliere procedure geldende beslistermijn bericht dat op zijn aanvraag niet de reguliere, maar de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is. De Voorzitter overweegt dat hoofdregel is dat besluiten op een aanvraag om een omgevingsvergunning worden voorbereid met de reguliere voorbereidingsprocedure, ook als het gaat om een monument. Voor het oordeel dat in het voorliggende geval niettemin de uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, acht de Voorzitter geen aanknopingspunten aanwezig. De Voorzitter ziet geen aanleiding voor het oordeel dat de voorzieningenrechter ten onrechte de bekendmaking van de van rechtswege ontstane omgevingsvergunning heeft gelast.


Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Actualiteitendag Omgevingsrecht 2021

Datum: 30 november 2021
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie:   Gelredome, Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem

 

AANMELDEN

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier