of 59250 LinkedIn

Ongeanonimiseerde ter inzage legging / openbaarmaking van zienswijzen

1 reactie

AfbeeldingGraag brengen we een drietal recente uitspraken van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: ‘de Afdeling’) onder uw aandacht die betrekking hebben op het al dan niet anonimiseren van zienswijzen. De twee eerste uitspraken zien op de vraag of het niet geanonimiseerd publiceren van zienswijzen die in het kader van een bestemmingsplanprocedure zijn ingediend, gevolgen heeft voor de rechtmatigheid van het bestemmingsplan. De derde uitspraak heeft betrekking op de verhouding tussen inzage in een zienswijze in de zin van afdeling 3.4 Awb en openbaarmaking van dezelfde zienswijze op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna: ‘de Wob’).

 Klik hier voor een uiteenzetting van deze uitspraken.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Henri Okken (Klokkenluider misbruik praktijken Hoogeveen &Drenthe.) op
Raad van State. Langzamerhand hebben we er de buik van vol!. Een overheid instantie die zich al jaren bezig houd met onrechtmatige daden tegen over hun eigen bevolking. Vriendjes politiek, bedrog. De bewijzen spreken voor zich!. Bestuurders worden de handen boven het hoofd gehouden. wet openbaarheid van bestuur. Als de aap uit de mouw komt, kan het provinciaal bestuur van Drenthe inpakken!. Fatale blunders die nu onder het tapijt weg drijven, komen in zicht. De corruptie op tafel. Soms kan de waarheid hard zijn!. Wie met vuur speelt, loopt risico's. vriendelijke groet, H. Okken, Drenthe.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Nieuw: Vastgoed nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van vastgoed?

 

Meld u dan hier aan.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier