of 59082 LinkedIn

Leegstand en de ladder duurzame verstedelijking

Reageer

AfbeeldingHierbij brengen wij de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: “de Afdeling”) van 25 juni 2014, ECLI:NL:RVS:2014:2331 onder uw aandacht. In deze uitspraak komt de ladder duurzame verstedelijking als bedoeld in artikel 3.1.6 lid 2 van het Besluit ruimtelijke ordening (hierna: “het Bro”) aan de orde.

Essentie

- Artikel 3.1.6 lid 2 Bro, waarin de zogenoemde ladder duurzame verstedelijking is vastgelegd, beoogt mede leegstand te voorkomen.

- Omdat het belang waarin appellanten (bouwmarkten) in deze zaak bescherming zoeken, is gelegen in het voorkomen van onaanvaardbare leegstand van dit type winkels, is voldaan aan het relativiteitsvereiste als bedoeld in artikel 8:69a van de Algemene wet bestuursrecht.

- Een distributieplanologisch onderzoek (hierna: “het dpo”) kan een rol spelen bij het inzichtelijk maken dat wordt voldaan aan artikel 3.1.6 lid 2 Bro.

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier