of 58952 LinkedIn

Igo Nijenhuis

Advocaat

Igo Nijenhuis (1984) studeerde Kunstmatige Intelligentie en Nederlands Recht (2012, cum laude) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2012 is hij werkzaam als advocaat binnen de sectie Overheid en Vastgoed van Hekkelman in Nijmegen.

 

In zijn praktijk houdt Igo zich voornamelijk bezig met de complexere civielrechtelijke procedures op het grensvlak van publiek- en privaatrecht, zoals geschillen over overeenkomsten met overheden, overheidsaansprakelijkheid en nadeelcompensatie. Daarnaast adviseert hij overheden over verschillende algemene bestuursrechtelijke en civielrechtelijke kwesties.

 

Als advocaat streeft Igo ernaar zaken op een scherpe manier te analyseren, om vervolgens de juridische mogelijkheden die een dossier biedt optimaal te kunnen benutten.

 

024 - 382 83 85 / i.nijenhuis@hekkelman.nl


  • Afstand doen van bezwaar en beroep: kan dat zomaar?

    Reageer

    AfbeeldingDe ‘monddoodclausule’

    Bij de koop of verkoop van vastgoed, zijn verschillende situaties denkbaar waarin het als koper of verkoper interessant kan zijn om af te spreken dat de wederpartij géén bestuursrechtelijke rechtsmiddelen zal aanwenden (bezwaar, beroep) tegen toekomstige ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de veehouder die best een deel van zijn grasland wil verkopen, maar daarbij dan wel de zekerheid wil hebben dat zijn nieuwe buurman in de toekomst niet zal protesteren tegen uitbreiding van zijn stallen. Of de koper die een bouwperceel koopt van zijn toekomstige buurman, en wil bedingen dat deze zich niet zal verzetten tegen een planologische verruiming van de bouwmogelijkheden. Zo’n afspraak wordt ook wel een monddoodclausule genoemd.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier