of 65101 LinkedIn

Heino Witbreuk

Advocaat

 

Heino Witbreuk heeft een advies- en procespraktijk in het omgevingsrecht, veelal op het raakvlak van ruimtelijke ordening, natuur en milieu. Zijn interesse gaat daarbij uit naar het natuurbeschermingsrecht en de regelgeving met betrekking tot het instrument milieueffectenrapportage. Naast zijn werkzaamheden bij Hekkelman verzorgt Heino als docent diverse cursussen.

Bij het begeleiden van projecten kunnen cliënten van Heino een tomeloze inzet, korte lijnen en een persoonlijke benadering verwachten. Dit past bij zijn manier van werken. Heino is gedreven, betrokken en beschikt over een Twentse nuchterheid. Mede door deze manier van werken en de toepassing van juridische- en technische (model)kennis kunnen zijn cliënten rekenen op praktische, maar ook creatieve oplossingen.


Nevenfuncties

 • Docent Natuurbeschermingsrecht
 • Lid van de Vereniging voor Bouwrecht (VBR)
 • Lid van de Vereniging voor Milieurecht (VMR)
 • Lid van de Vereniging voor Agrarisch Recht

Opleiding

 • Radboud Universiteit Nijmegen

Expertisegebieden

Expertises

Branches

 


 • Stikstof: intern salderen met bemesten

  Reageer

  AfbeeldingBij veel projecten in onze praktijk, speelt de wens om intern te salderen met agrarische gronden. Dat is het geval wanneer de ontwikkellocatie (zoals woningbouw, bedrijventerrein of infrastructuur) op agrarische gronden is voorzien.

 • Stikstof: AERIUS Calculator 2020

  Reageer

  AfbeeldingOp 15 oktober 2020 is de nieuwe versie van AERIUS Calculator vrijgegeven. De versie 2019A is gewijzigd in de versie 2020. Met AERIUS Calculator kunnen initiatiefnemers, adviesbureaus en overheden de uitstoot van stikstof en de neerslag daarvan op Natura 2000-gebieden berekenen.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier