of 59250 LinkedIn

Gevolgen onverbindend verklaarde beheersverordening

Reageer

AfbeeldingOp 14 augustus 2015 heeft de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (hierna: ‘de voorzieningenrechter’) een mondelinge uitspraak gedaan waarin wordt aangegeven wat het gevolg is van een (deels) onverbindend verklaarde beheersverordening (ECLI:NL:RVS:2015:2732).

In de kwestie waarover de voorzieningenrechter zich heeft gebogen, heeft verzoeker het college van burgemeester en wethouders van Ooststellingwerf (hierna: ‘het college’) verzocht om handhavend op te treden tegen de plaatselijke motorclub. De motorclub was voornemens een motorcrosswedstrijd te organiseren. Verzoeker stelt zich op het standpunt dat het motorcrossterrein in strijd met planologische regels wordt gebruikt.

 

Op 29 juni 2015 oordeelde de rechtbank Noord-Nederland dat de beheersverordening wegens strijd met artikel 3.38, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening (hierna: ‘Wro’) onverbindend is. Wat nu?

 

Lees meer

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Meer nieuws

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier