of 65101 LinkedIn

Eveline Thoonen

Eveline Thoonen is als senior juridisch adviseur werkzaam binnen de sectie Overheid & Vastgoed en de praktijkgroep Agribusiness & landelijk gebied. Hiervoor werkte zij onder meer als onderzoeker en docent en als jurist bij een toezichthouder in de zorg. In de loop der jaren heeft zij daarbij, naast de juridische kant van het werk, de nodige ervaring opgedaan met politiek-bestuurlijke verhoudingen. Eveline is in 2017 gepromoveerd aan de Radboud Universiteit op een onderzoek naar de zorgplicht van de overheid voor de gezondheid van gedetineerden.

Eveline heeft bijzondere belangstelling voor maatschappelijk relevante onderwerpen, in het bijzonder waar deze thema’s elkaar raken. Opgegroeid op een varkenshouderij is Eveline van jongs af aan betrokken bij het agrarisch ondernemen en de vraagstukken die in deze sector spelen. Kenmerkend voor haar manier van werken is haar bevlogenheid en betrokkenheid en aandacht voor de kwaliteit van haar werk.

 

 

Opleiding

  • Radboud Universiteit Nijmegen


Nevenfuncties

  • Plaatsvervangend voorzitter Commissie van Toezicht Arrestantenzorg politie-eenheid Oost-Brabant


Expertisegebieden


Expertises

  • Vergunning afdwingen via de Dienstenrichtlijn

    Reageer

    AfbeeldingKan een stilgevallen veehouderij via de Dienstenrichtlijn een vergunning afdwingen voor een herstart?

    Een stilgevallen boerenbedrijf herstarten, dat gebeurt nogal eens. Maar wat als in de tussentijd de bestemming van de betreffende bedrijfslocatie is gewijzigd? Kan een stilgevallen boerenbedrijf, dat nog een omgevingsvergunning milieu heeft maar waarbij de bestemming van het perceel is gewijzigd, op grond van de Dienstenrichtlijn een vergunning afdwingen voor het in afwijking van het bestemmingsplan bouwen van een stal?

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier