of 64277 LinkedIn

Anne van Wijk-Driessen

Advocaat

Anne van Wijk-Driessen houdt zich bezig met het vastgoedrecht in de breedste zin van het woord (huur/verhuur, koop/verkoop, bouw & projectontwikkeling).

De afgelopen jaren heeft Anne zich vooral toegelegd op de veranderingen die de stelselwijzigingen in de zorg hebben op vastgoed. Anne staat onder meer overheden, zorginstellingen en commerciële partijen bij. Ze adviseert hen, stelt overeenkomsten op en procedeert waar nodig.

 

Betrokkenheid, duidelijkheid en natuurlijk kwaliteit staan bij Anne voorop.

 

Praktijkgebied

 • Vastgoed
 • Overheid

 

024 - 382 83 53

a.van.wijk-driessen@hekkelman.nl

Nijmegen - Prins Bernhardstraat 1

Anne op LinkedIn


 

 • Verjaring: wanneer is sprake van bezit?

  Reageer

  Voor zowel verkrijgende als bevrijdende verjaring geldt het vereiste van ‘bezit’. Wanneer is er sprake van bezit en wanneer niet? Gelden er vuistregels? Wat zegt de rechtspraak hierover? In deze blog geef ik antwoord op deze vragen.

 • Verjaring: wat is het verschil tussen verkrijgende en bevrijdende verjaring?

  Reageer

  AfbeeldingEr zijn twee manieren waarop een (rechts)persoon door verjaring eigenaar kan worden van een perceel, namelijk door ‘verkrijgende verjaring’ (op grond van artikel 3:99 BW) en door ‘bevrijdende verjaring’ (op grond van de artikelen 3:105 jo. 3:314 lid 2 jo. 3:306 BW). Wanneer kan een (rechts)persoon succesvol een beroep doen op verkrijgende verjaring en wanneer op bevrijdende verjaring? In deze blog zal ik daar op ingaan.

 • Verjaring: de laatste stand van zaken (Update 2019)

  Reageer

  AfbeeldingDe zomer is nu echt voorbij en de herfst is begonnen. Hoog tijd dus om jouw kennis op het gebied van verjaring bij te spijkeren. In de komende zes artikelen zal ik het leerstuk van verjaring uiteenzetten en zal ik de laatste rechtspraak bespreken. Na het lezen van deze artikelen ben je weer helemaal op de hoogte. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Beëindigen overeenkomst met betrekking tot kabels en leidingen, kan dat zomaar?

  Reageer

  AfbeeldingIn het verleden hebben veel gemeenten privaatrechtelijk overeenkomsten gesloten met kabel- en leidingexploitanten. Steeds vaker willen gemeenten deze privaatrechtelijke overeenkomsten vervangen door een publiekrechtelijke regeling. Is beëindiging van de privaatrechtelijke overeenkomsten in alle gevallen mogelijk en zo ja, waar moet je als gemeente dan op letten? Aan de hand van de op 11 oktober 2017 gepubliceerde uitspraak van het hof Arnhem-Leeuwarden (ECLI:NL:GHARL:2017:8035) zal ik (onder meer) deze vragen beantwoorden.

 • Geen precariobelasting meer voor nutsnetwerken

  Reageer

  In mijn blog van 14 juli 2016 berichtte ik u al over de afschaffing van de precariobelasting voor nutsnetwerken. Op het moment dat ik die blog schreef had de minister net een wetsvoorstel, die deze afschaffing mogelijk maakte, naar de Tweede Kamer gestuurd. Inmiddels hebben zowel de Tweede Kamer als de Eerste Kamer dit wetsvoorstel (na wijziging) aangenomen. Vanaf 1 januari 2022 kan er geen precariobelasting meer worden geheven voor nutsnetwerken.

 • Verjaring: de laatste stand van zaken

  Reageer

  AfbeeldingOverheden krijgen regelmatig te maken met (rechts)personen die grond van de overheid in gebruik hebben, die niet van plan zijn om het gebruik van de grond te beëindigen en die zich beroepen op verjaring.

 • Precariobelasting op nutsnetwerken afgeschaft

  Reageer

  Als het aan minister Plasterk van Binnenlandse Zaken ligt, wordt de precariobelasting voor nutsnetwerken afgeschaft. De minister heeft een wetsvoorstel, waarin dit is vastgelegd, naar de Tweede Kamer gestuurd.

AfbeeldingHekkelman advocaten en notarissen

Prins Bernhardstraat 1,

6521 AA Nijmegen

Postbus 1094,

6501 BB Nijmegen

T: 024 382 83 84

F: 024 360 04 50

www.hekkelman.nl

binnenlandsbestuur@hekkelman.nl

Actualiteitendag Omgevingsrecht 2021

Datum: 30 november 2021
Tijd: 13.00 - 16.30 uur
Locatie:   Gelredome, Batavierenweg 25, 6841 HN Arnhem

 

AANMELDEN

Bloggers

Wilt u als eerste geïnformeerd worden?

Wilt u op de hoogte blijven van de blogs van Hekkelman?

U heeft de mogelijkheid u te abonneren op een specifiek blogthema of een auteur. Klik hier om uw voorkeuren op te geven.

 

Bovendien organiseren wij regelmatig seminars. Wilt u geen seminar van Hekkelman meer missen? Klik hier om uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor onze seminars in uw mailbox.

Whitepapers

Publicaties

Agenda seminars

AfbeeldingHekkelman Advocaten & Notarissen houdt u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Zo organiseren wij regelmatig seminars om deze ontwikkelingen en onze kennis met u te delen.

 

Klik hier voor onze seminaragenda.

Bekijk ook onze partnerpagina op Bestuur en Organisatie

Klik hier