of 63000 LinkedIn

Woonvisie: verplicht, máár vrij!

Woonvisie: verplicht, máár vrij! Urgente vraagstukken op lokaal niveau zijn immers divers
Companen Reageer

In de nieuwe geëvalueerde Woningwet is een woonvisie voor iedere gemeente verplicht geworden. Gelukkig bepaalt de wet niet hoe de woonvisie eruit ziet. De urgente vraagstukken op lokaal niveau zijn immers divers, dus ook ‘de woonvisie’.

Voor tientallen gemeenten rondde Companen in 2020 hun woonvisie af en ook nu zijn we bezig met tal van woonvisies. Voor steden, suburbane en landelijke gemeenten. Soms ligt de kern in een uitdagende en inspirerende visie. De andere keer juist in de uitvoering en actie. Kortom, dé woonvisie bestaat niet.

 

Wel is altijd draagvlak het cruciale uitgangspunt. Bij belanghebbenden c.q. inwoners, binnen de eigen organisatie en bij de gemeenteraad.

 

Companen helpt u bij het uitwerken van een lokaal passend en inspirerend proces. Ook in Corona-tijd weten onze adviseurs te inspireren met een variëteit aan digitale tools. Door de relaties met mobiliteit, zorg, landschap en werk zijn woonvisies veel meer dan een sectoraal plan. Wij bieden u een brede deskundigheid en ervaring rondom het thema wonen.

 

De verplichting om te komen tot een woonvisie drukt u dus gelukkig niet in een keurslijf. Er is volop vrijheid om zelf invulling te geven aan de woonvisie die aansluit bij úw lokale vraagstukken en úw speelveld. Wij denken hierover graag met u mee.

 

Sparren? Mail of bel Pim TiggelovenSander Reith of Bram Klouwen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers