of 59250 LinkedIn

Woonlasten centraal in prestatieafspraken Leeuwarden

Woonlasten centraal in prestatieafspraken Leeuwarden
Reageer

Woningcorporaties Elkien en WoonFriesland, Huurdersorganisaties De Bewonersraad Friesland en Nieuw Elan, en de gemeente Leeuwarden ondertekenden op 16 december in Leeuwarden hun gezamenlijke volkshuisvestingsvisie en prestatieafspraken. De afspraken zijn het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de vijf partijen. Het thema betaalbaarheid heeft in de afspraken de grootste prioriteit gekregen. Naast terughoudend huurbeleid door de corporaties, gaan de huurdersorganisaties via een portal mensen informeren over allerhande inkomensregelingen. De gemeente voert een aanvullend ‘armoedebeleid’. Maar ook op de onderdelen beschikbaarheid en kwaliteit zijn concrete investeringen van ruim € 30 miljoen afgesproken.

Voor de begeleiding van het samenwerkingsproces hebben de partijen Companen ingehuurd. De inzet bestond uit het naar elkaar duiden van ieders bedoelingen en belangen, en het bieden van een onafhankelijk klankbord.

 

Wilt u meer weten, of bent u ook op zoek naar procesbegeleiding richting prestatieafspraken in goede samenwerking? Neem dan contact op met Bram Klouwen 06-53778893.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers