of 62812 LinkedIn

WoON of eigen onderzoek?

WoON of eigen onderzoek? Wat zijn de voordelen van de een t.o.v. de ander?
Companen Reageer

Het Woon Onderzoek Nederland, het WoON, wordt elke drie jaar in heel Nederland uitgevoerd en levert betrouwbare uitkomsten op regioniveau. WoON is degelijk en nuttig, maar soms ook wat log. Overweegt u in plaats van WoON een eigen onderzoek in te zetten? Companen kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Het WoON is een gerenommeerd onderzoek met een lange geschiedenis. Tegelijk is het een kostbaar onderzoek. Daarom is het als potentiële afnemer belangrijk een goede afweging te maken tussen de voor- en de nadelen van deelname aan de oversampling (extra enquêtes). Misschien biedt een alternatief onderzoek wel interessante meerwaarde voor u?

 

Een van de nadelen van de oversampling is dat deze te beperkt is om nauwkeurig op gemeenteniveau in te kunnen zoomen op de groep huishoudens die de komende tijd willen verhuizen. Zo krijg je de woonwensen van verschillende specifieke huishoudensgroepen niet scherp in beeld. Met een slimme enquêtestrategie op maat is het wél mogelijk om – ook nog eens tegen lagere kosten – voldoende huishoudens te enquêteren die van plan zijn de komende tijd te verhuizen.

 

Hieronder ziet u de voordelen van WoON naast die van een eigen onderzoek door Companen.

 

Afbeelding

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Lijzenga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers