of 59561 LinkedIn

Woningen voor koop­starters? Dat kan wél!

Woningen voor koop­starters? Dat kan wél!
Companen 2 reacties

De actuele vraag in veel dorpen en steden is wat je als corporatie of gemeente kunt betekenen voor koopstarters. Hoe houd je koopwoningen (blijvend) betaalbaar? Welke maatregelen zitten er allemaal in je gereedschapskist?

Door de sterke prijsstijgingen op de koopmarkt is het voor starters steeds lastiger om een betaalbare koopwoning te vinden. De aangescherpte hypotheeknormen zijn bepaald niet in het voordeel van de starter. Daarnaast zorgt de stijging van de bouwkosten ervoor dat het steeds lastiger wordt om betaalbaar nieuwbouwaanbod te realiseren.

 

Betaalbaar aanbod en financiële ondersteuning

Tóch zijn er nog steeds verschillende mogelijkheden voor koopstarters. Realiseer betaalbaar aanbod door bijvoorbeeld huurwoningen van corporaties te verkopen, gemeentelijke doelgroepenverordening in te zetten of regels op te nemen in de huisvestingsverordening. Ook kunnen startersleningen, terugkoop- of erfpachtregelingen koopstarters financieel ondersteunen.

Hierbij is het ook belangrijk om starters geregeld te informeren over de kansen en mogelijkheden die er voor ze zijn.

 

Companen heeft veel ervaring met het opstellen en implementeren van effectief beleid voor koopstarters. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Jeroen Wissink.

Meer hierover is te lezen op het Platform Woonstarters.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Is wel zo op
Dit is gewoon reclame
Door Jan op
Maar erfpacht zou ik nooit adviseren. Je wordt dan nooit echt volledig eigenaar en bent overgeleverd aan de grillen van de blote eigenaar, vooral bij verhoging van de canon en verlenging van de erfpachttermijn. Bovendien zijn huizen op erfpachtgrond veel moeilijker te verkopen als de starters aan een andere woning toe zijn. Tot slot: ook de fiscale aftrekbaarheid van erfpachtscanons gaat natuurlijk verdwijnen als in de toekomst de hypotheekrenteaftrek verdwijnt.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers