of 62284 LinkedIn

Verhuurder­heffing remt investerings­mogelijkheden corporatiesector

Verhuurder­heffing remt investerings­mogelijkheden corporatiesector. Investeringsmogelijkheden die nodig zijn om de gewenste versnelling in de woningbouw en de verduurzaming van de sociale woningvoorraad te kunnen realiseren
Companen Reageer

De verhuurderheffing werd tijdens de vorige economische crisis ingevoerd om te helpen de overheidsfinanciën op orde te brengen. Nu staat deze heffing de investerings­mogelijkheden van woningcorporaties in de weg. Investeringsmogelijkheden die nodig zijn om de gewenste versnelling in de woningbouw en de verduurzaming van de sociale woningvoorraad te kunnen realiseren.

In opdracht van Aedes, de VNG en de Woonbond evalueerden Companen en Thésor de uitwerking van de verhuurder­heffing in het licht van de doelstellingen en onderzochten we de effecten van de verhuurderheffing op de investerings­ruimte van corporaties.

 

Uit onze evaluatie blijkt dat de verhuurderheffing, in combinatie met de ook voor corporaties ingevoerde vennootschaps­belasting, er voor zorgt dat er te weinig ruimte blijft om verantwoord de benodigde investeren te kunnen doen in nieuwbouw en verduurzaming.

 

Tevens blijkt dat corporaties onvoldoende gebruik kunnen maken van de instrumenten die zijn ingevoerd om de verhuurderheffing te kunnen betalen (extra verkoop van woningen, inkomens­afhankelijke huurverhoging).

 

Juist nu door de Coronacrisis een nieuwe recessie aanstaande is, is het van essentieel belang dat investeringen in de bouwsector kunnen doorgaan.

 

Download hier de rapportage Effecten verhuurderheffing.

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Lijzenga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers