of 62812 LinkedIn

Unanieme politieke steun voor duurhuurders die willen kopen

Unanieme politieke steun voor duurhuurders die willen kopen. Hypotheken toegankelijker maken
Companen Reageer

De Tweede Kamer dringt aan op concrete maatregelen om hypotheken toegankelijker te maken voor duurhuurders. De pilot met de huurverklaring van BLG Wonen wordt unaniem gesteund door de politiek.

Uit recent onderzoek van ABN AMRO blijkt dat bijna 40 procent van de huurders in de vrije sector liever een eigen huis wil kopen dan duur blijven huren. Eerder onderzoek van Companen in opdracht van BLG Wonen toonde al aan dat een substantiële groep ‘duurhuurders’ buiten de boot valt door standaardtoepassing van de hypotheekregels. Unaniem dringt de Tweede Kamer aan op concrete maatregelen om hypotheken toegankelijker te maken voor duurhuurders.

 

De huurverklaring, waarmee BLG Wonen een pilot uitvoert, speelt hierbij een belangrijke rol. Als duurhuurders kunnen aantonen dat zij gedurende langere tijd hoge woonlasten kunnen dragen, kan een financieel adviseur dit meenemen als een extra mogelijkheid om te beoordelen of een duurhuurder een verantwoorde stap kan maken van huur naar koop. Companen adviseerde BLG Wonen over het in te zetten instrumentarium.

 

Neem voor meer informatie contact op met Menno van Setten of Bram Klouwen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers