of 64231 LinkedIn

Topregio op leefbaarheid maar woningmarkt onder druk

Topregio op leefbaarheid maar woningmarkt onder druk. Achterhoekse Woon- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO).
Companen Reageer

De regio Achterhoek hoort bij de 4 hoogst scorende regio’s op brede welvaart. Huisvesting en veiligheid worden door inwoners zeer gewaardeerd. Dat blijkt uit het recente Achterhoekse Woon- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO). De regio is daardoor ook steeds meer in trek. De druk op de woningmarkt groeit hard. Starters vinden hierdoor steeds moeilijker een woning.

Rond het uitkomen van het onderzoek organiseerde de regio 8RHK een conferentie. Ruim 175 Achterhoekers spraken met elkaar in de oude fabriek van DRU te Ulft. Zij gingen in gesprek over vragen als: profiteert iedereen van die brede welvaart? Hoe vinden we vernieuwende woonvormen met ruimte voor jong en oud? Hoe realiseren we het gewenste woonzorgaanbod? En vooral welke persoonlijke verhalen schuilen achter de cijfers? De cijfers zijn er. Tijd voor actie, aldus veel deelnemers. Alleen zo kunnen we de woningmarkt in beweging krijgen. Een start is gemaakt tijdens de conferentie.

 

De bureaus Companen en Moventem voerden het AWLO uit. Bijna 15.000 Achterhoekers deden mee aan het onderzoek. Naast het onderzoek en modereren van de conferentie, helpen zij de 8RHK met de vertaling van cijfers naar doen. Meer informatie over wonen in de Achterhoek en de uitkomsten uit het onderzoek vind je hier.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers