of 64740 LinkedIn

Terugkomdag webinar woonzorgvisie

Terugkomdag webinar woonzorgvisie. Waar staat u in uw traject richting een woonzorgvisie
Companen Reageer

De woonzorgvisie: waar staat u nu?

Alle gemeenten moeten volgens de Taskforce Wonen en zorg in 2021 beschikken over een woonzorganalyse en een woonzorgvisie. Ook zijn gemeenten sinds het aanpassen van de Woningwet verplicht om een woonvisie op te stellen. Tijdens het goed bezochte webinar op 11 mei jl., georganiseerd door ZorgSaamWonen en Companen, hebben we besproken hoe deze plannen goed op elkaar aangesloten kunnen worden. Deelnemers gaven aan behoefte te hebben aan een vervolgbijeenkomst, maar dan live.

We zijn alweer een aantal maanden verder en zijn benieuwd waar u nu staat in uw traject richting een woonzorgvisie. Waar is vooruitgang geboekt en waar loopt u vast? Daarom organiseren ZorgSaamWonen en Companen een terugkomdag op 2 november aanstaande van 14:00 tot 17:00 uur op het kantoor van Companen (Tivolilaan 205, 6824 BV in Arnhem).

 

Op deze middag komen we fysiek* bij elkaar en gaan we met u het gesprek aan over waar u nu staat in uw traject richting een woonzorgvisie. Waar heeft u de afgelopen maanden successen geboekt maar ook waar loopt u vast. We stellen een programma op rondom casussen, ingebracht door deelnemers. Die kunnen gaan over:

  • Wie doet wat (binnen en buiten uw organisatie)?
  • Hoe maken we prestatieafspraken voor wonen en zorg?
  • Hoe komen we tot een toetsingskader voor nieuwe initiatieven, en hoe passen we dit toe?
  • Hoe stemmen we de opgaven regionaal af (regionalisering)?

 

Zo leren we van elkaar op basis van praktijkervaringen. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor iedereen die bezig is of wil met de woonzorgvisie, dus ook mensen die er op 11 mei jl. niet bij waren.
Geïnteresseerd? Neem contact op met secretariaat@companen.nl.


Dit zijn de thema’s!

Deelnemers hebben inmiddels zelf onderwerpen aangedragen en we zijn blij aan te kondigen dat we een definitieve lijst hebben met interessante thema’s om te bespreken.

  • In Zwolle heeft 25% van de jongeren die Beschermd Wonen vooral een huisvestingsvraag. Corporaties geven aan dat goedkope woningen bouwen voor deze groep vaak niet rendabel is. Hoe realiseren we ook voor deze jongeren voldoende woningen?
  • De regio West-Friesland is bezig met het opstellen van prestatieafspraken wonen en zorg. Dit vraagt veel afstemming tussen 7 gemeenten en een veelvoud aan andere organisaties zoals corporaties, zorgorganisaties, huurdersorganisaties en cliëntenorganisaties. Hoe stem je dit goed af en zorg je dat de afspraken ook geborgd worden?
  • De gemeente Maastricht heeft een toetsingskader voor woonzorginitiatieven opgesteld. Wat zijn hun ervaringen bij het opstellen en toepassen van dit kader?


Contact

Jan van Deursen of Martin Bleijenburg.

 

*We streven naar een fysieke bijeenkomst. Dit kan mogelijk nog veranderen afhankelijk van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Corona. U ontvangt hierover tijdig bericht.

 

Afbeelding

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers