of 63428 LinkedIn

Prestatieafspraken in balans?

Prestatieafspraken in balans? Is er een ideale manier om Prestatieafspraken tussen gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties vast te leggen? Kies hierbij voor meerjarige afspraken
Companen Reageer

Is er een ideale manier om Prestatieafspraken tussen gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties vast te leggen? Ja. Companen is ervan overtuigd. Kies hierbij voor meerjarige afspraken. Daarmee win je tijd voor de uitvoering ervan. Meer weten over de Handreiking Prestatieafspraken die is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van BZK, de VNG, Aedes en de Woonbond?

Prestatieafspraken tussen gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties zijn steeds meer gemeengoed. Ervaringen met prestatieafspraken verschillen. En ook de manier waarop hieraan samengewerkt wordt. Soms sluiten de formele procedures niet aan bij de lokale samenwerking, of worden ze als onnodig belastend ervaren. Dan kiezen gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties samen voor een eigen aanpak.

 

Vanuit onze ervaring is het niet noodzakelijk om jaarlijks alle stappen te doorlopen. Steeds meer gemeenten, corporaties en huurdersorganisaties kiezen voor meerjarige afspraken; voor een periode van vier of vijf jaar. Zeer verstandig! De afgelopen jaren hebben geleerd dat het jaarlijks opnieuw maken van prestatieafspraken veel tijd kost: “Je bent meer bezig met het maken van afspraken dan met de uitvoering”. Bij meerjarige afspraken blijven partijen natuurlijk wel in overleg gedurende de looptijd.

Naast meerjarige afspraken is er ook groeiend aandacht voor woonzorgafspraken waarbij naast gemeente, corporatie en huurdersorganisatie ook de cliëntenraad en zorgaanbieder zijn betrokken. Zo wordt concreet invulling gegeven aan het woonzorgbeleid. Companen maakte voor het ministerie van BZK, de VNG, Aedes en de Woonbond recent een nieuwe vraagbaak prestatieafspraken, waarin ervaringen met samenwerking zijn uitgewerkt. Deze vraagbaak en handreiking vindt u via de site van woningmarktbeleid.nl.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bram Klouwen of Sander Reith.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers