of 59130 LinkedIn

Prestatieafspraken: hoe varen we ‘scherp aan de wind’

Reageer

Halen we eruit wat erin zit?

Scherp aan de wind varen, betekent zo hoog mogelijk uitkomen. Maar ook goed aanvoelen wanneer je te scherp aan de wind vaart, want dan val je stil. Dit geldt ook voor het vaststellen van de gewenste volkshuisvestelijke prestaties.

De Indicatieve Bestedingsruimte Woningcorporaties (IBW) is recent gepubliceerd. Een basis voor discussie over de haalbaarheid van investeringen. De IBW is een vertrekpunt voor het gesprek. Voor een transparante dialoog over haalbare investeringen is gedetailleerder inzicht nodig. Voor een corporatie en gemeente in Noord-Nederland brachten we de investeringsopgave voor de komende jaren in beeld: de verduurzaming, nieuwbouw en transformatie. Op basis van kasstromen en vermogenspositie is beoordeeld welke investeringen (on)haalbaar waren. Dit inzicht hielp om ambities scherp te stellen en ook aanvullende projectbijdragen vanuit de gemeente te onderbouwen.

 

Ook behoefte aan een open en onderbouwde dialoog over investeringsopgave en –ruimte? Roy Nieuwenhuis of Bram Klouwen vertellen u graag meer.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers