of 59130 LinkedIn

Ontdek de kleuren van de bloemkoolwijk

Reageer

De bloemkoolwijken zijn de herstructureringswijken van de toekomst. Ze zijn onpersoonlijk, stenig, de woonkamers keren zich af van de weg en de bomen in de wijk zijn inmiddels te groot. Mensen die er wonen moeten wel ongelukkig zijn. Maar is dat zo? Uit onderzoek dat Companen deed voor de Regio Arnhem-Nijmegen kwamen de bloemkoolwijken niet als probleemwijk naar voren. Er speelt wel eens wat, en er is aandacht nodig voor de openbare ruimte. Maar mensen zijn er niet ongelukkiger en herstructurering lijkt niet urgent of noodzakelijk.

Maar hoe komt het dan dat beelden van de bloemkoolwijk zo hardnekkig zijn? Wat is er aan de hand? Wat moeten we dan met die bloemkoolwijk?

 

Om antwoord op deze vragen te zoeken, is Companen partner geworden van het Festival Ruimtekoers. Op 23 november doet Ruimtekoers de wijk Kronenburg-Vredenburg aan. U kunt daarbij zijn. U krijgt dan een inspirerend middagvullend programma in samenwerking met Pop-Up City voorgeschoteld. Met workshops en keynotes van o.a. Josse de Voogd, Arthur Nuss en Lidwine Spoormans. Companen verzorgt tijdens het programma een verkenning van de wijk; in deze wijk letterlijk met de poten in de klei. Wat bepaalt het beeld van inwoners en professionals van hun wijk? Wat ons aanspreekt in Ruimtekoers: het zijn de mensen die de stad zijn. Met hen willen we Vredenburg-Kronenburg dan ook verkennen. Doet u mee?

Laat u meevoeren en schrijf u direct in.

 

Inschrijven Festival Ruimtekoers

 

Over het Ruimtekoers-Festival: Wij zijn de stad
Het kan wel! Dat is al sinds de eerste editie het uitgangspunt van Ruimtekoers. Ruimtekoers 2017 is een stedelijk en cultureel experiment verpakt in een toegankelijk festival. Het verkent met makers, bewoners, publiek en ondernemers nieuwe ideeën, dromen en richtingen voor de stad van de toekomst. En waar kun je dat beter doen dan midden in de samenleving, waar mensen hun boodschappen doen, naar school gaan en wonen? Daarom is onze hoofdlocatie A Place To Be in een groot leegstaand kantoorpand in Arnhem-Zuid. Met het thema Wij zijn de stad geven we aan dat het de mensen zijn – in al hun diversiteit en kleurrijkheid – die de stad maken. Met kunstexposities, theater-, muziek- en dansvoorstellingen, workshops en lezingen, gemaakt door zowel professionals als stadsbewoners, delen we nieuwe perspectieven op het samenleven in de stad.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers