of 63908 LinkedIn

Nieuw inzicht in kwetsbaarheden bij de toewijzing van corporatiewoningen

Nieuw inzicht in kwetsbaarheden bij de toewijzing van corporatiewoningen
Companen Reageer

Schaarste maakt dat mensen eerder bereid zijn risico’s te nemen om aan een woning te komen. In gebieden met een hoge marktdruk en lange wachttijden in de sociale huursector zoeken woningzoekenden vaker de randen van de regelgeving op of overtreden zij de regels. Bijvoorbeeld door onjuiste gegevens te verstrekken en soms verklaringen te vervalsen. Uit onderzoek dat Companen deed voor de Autoriteit woningcorporaties komt naar voren dat dit in gebieden met een hoge marktdruk structureel speelt.

Kwetsbaarheden bij woningtoewijzing
Companen onderzocht de risico’s op misstanden bij de woningtoewijzing in de corporatiesector. Door systematisch alle stappen in het proces van woningtoewijzing na te lopen op mogelijke kwetsbaarheden en door het inventariseren van misstanden die zich daadwerkelijk hebben voorgedaan. Met de opgedane inzichten en aanbevelingen kan de corporatiesector de kans op misstanden beperken om een zo eerlijk mogelijke woonruimteverdeling te borgen.

 

De rol van corporaties
Ondanks de woningnood is er bij corporaties zelf slechts incidenteel sprake geweest van medewerkers die niet volgens de regels handelen. Als dit zich heeft voorgedaan, is hier door de corporatie die het betreft adequaat op gereageerd.

 

Download hier het rapport.

 

Meer weten? Neem contact op met Jeroen Lijzenga of Jeroen Wissink.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers