of 59082 LinkedIn

Microdata; een wereld van mogelijkheden

Microdata; een wereld van mogelijkheden. Voorspellende nieuwe Big-Datatechnieken op basis van feitelijke gegevens zijn de toekomst. Of het nu gaat om wonen, energie, asielzoekers en gegevensbeveiliging
Companen Reageer

Iedereen wil steeds meer zicht op feitelijke gegevens, waardoor we inwoners niet hoeven te bevragen op wat we al weten. Voorspellende nieuwe Big-Datatechnieken op basis van feitelijke gegevens zijn de toekomst. Of het nu gaat om wonen, energie, asielzoekers en gegevensbeveiliging. Microdata van CBS bieden hiervoor een behoorlijke set aan allerhande kwalitatief hoogwaardige gegevens.

De inhoud van databestanden ontwikkelt zich, waardoor er steeds meer dwarsverbanden te leggen zijn. Voor de woningmarkt bieden verhuisbewegingen een goed vertrektpunt. Wie vestigen zich waar in uw gemeente en wie vertrekken? Welke woning betrekken zij en welke woningen laten zij achter? Maar deze informatie kun je steeds verder uitbreiden naar bijvoorbeeld inkomensniveau, inkomensbron, opleiding en baankenmerken van verhuisde mensen. Voor de gemeente Eindhoven brachten we hiermee de potentiële belangstelling van verschillende leefstijlen in beeld. Voor een andere gemeente analyseerden we het verhuisgedrag van expats. Maar ook geven data een beeld van de woonlasten van inwoners, en daarmee betaalbaarheidsrisico’s bij mensen.

 

Ontwikkelingen hierin gaan snel. Niet alleen in toepassingen, maar ook in nieuwe data-technieken, zoals R. Dit biedt mogelijkheden om de vragen van onze opdrachtgevers nog preciezer en met nieuwe methoden te kunnen beantwoorden.

 

Bent u benieuwd naar onze ervaringen? Neem dan eens contact op met Vera Gijsbers of Jeroen Lijzenga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers