of 65101 LinkedIn

Martin Bleijenburg

Senior adviseur / partner.

Werkvelden: Wonen-Welzijn-Zorg, ondernemingsbeleid, woningcorporaties, woonbeleid en vastgoedstrategie.

 

bleijenburg@companen.nl / 06 53 17 45 48

 

Lees meer


 • Waar een wil is, is het net als thuis

  Reageer

  De toekomst van wooninitiatieven van ouders voor kinderen met een beperking staat onder druk. Ondanks de vaak goede wil, kost het gemeenten, zorgkantoor, corporaties en zorgaanbieders moeite om eigen initiatief te bevorderen. In april 2018 verschenen de rapporten ‘Net als thuis’ van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) en ‘Waar een wil is’ van de Nationale Ombudsman. Beide rapporten laten zien hoe weerbarstig de praktijk is van het bevorderen van eigen initiatief.

 • Let op: Inzet vrijwilligers minder stabiel dan feiten doen vermoeden

  5 reacties

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) kwamen onlangs naar buiten met feiten over de ontwikkeling van het vrijwilligerswerk in Nederland. Beide instituten kwamen met het geruststellende bericht dat de inzet van vrijwilligers al 25 jaar een stabiele factor vormt in de samenleving. Een geruststellend idee, en we gaan rustig over tot de orde van de dag. Maar is dat terecht? Als de behoefte aan vrijwilligerswerk groter wordt neemt het vrijwilligerspotentieel eigenlijk af. Als we daar nu niet op anticiperen dan is er een groot risico op meer eenzaamheid, uiteindelijk resulterend in hogere zorgkosten.

 • Perspectief op een veilig thuis

  Reageer

  Onlangs las ik het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Rodaan Al Galidi. Rodaan is een Zwollenaar die is gevlucht uit Irak. Zijn boek is een verontrustende autobiografische roman over de wijze waarop wij asielzoekers welkom heten in Nederland. Al zou je van een gecultiveerd en welvarend Nederland anders verwachten; gastvrijheid, het bieden van veiligheid en perspectief voor iemand die in doodsnood heeft gezeten, was voor Rodaan ver te zoeken. Ik ben onder de indruk van de humoristische wijze waarop hij zijn asielprocedure beschrijft en de dankbaarheid die hij jegens Nederland voelt omdat hij uiteindelijk toch in Nederland een veilige thuishaven heeft gevonden waar hij zijn talent als schrijver en dichter tot bloei kon laten komen.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.