of 59250 LinkedIn

Magneten en hobbels: een uitdagend beeld van de woningmarkt

Reageer

De woningmarkt in de regio Groningen-Assen is de afgelopen jaren veranderd. De gemeenten en provincies willen hun woonbeleid baseren op feiten over hoe de woningmarkt in de regio functioneert. En over een toekomstverwachting van de regionale woningmarkt. 8 oktober presenteerde Companen haar bevindingen aan de raads- en statenleden van betrokken gemeenten en provincies.

De stad Groningen is de magneet voor de regio. De regio groeit door binnenkomst van studenten in de stad en de uitstroom naar nabijgelegen kernen. Heel de regio profiteert van de groei van Groningen. De kernen rond Groningen dragen bij aan een gevarieerd palet aan woonmilieus voor afgestudeerden.

De ‘hobbel’ bleek als nieuw begrip snel aan te slaan. De meeste gemeenten groeien nog, maar hebben op afzienbare termijn (tussen tien en twintig jaar) te maken met een omslag naar krimp. Het onderzoek biedt scenario’s om nu te anticiperen op deze ‘hobbel’, zonder de groeipotentie van de komende jaren te verliezen. Een belangrijke uitdaging voor de regio.

Lees de samenvatting van dit onderzoek.

 

Companen paste bij dit onderzoek een aantal innovatieve onderzoeksmethoden toe. Deze methoden leidden tot een herkenbaar en gedragen beeld van de woningmarkt. Een stevige basis voor scherpe richtinggevende conclusies. Wilt u meer weten over dit onderzoek neem dan contact op met Bram Klouwen klouwen@companen.nl of Jeroen Lijzenga lijzenga@companen.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers