of 59123 LinkedIn

Kiezen voor kennis

Reageer

Steden zetten massaal in op het vasthouden en aantrekken van kenniswerkers. Kenniswerkers hebben waarde voor de stad: hun aanwezigheid maakt steden aantrekkelijk voor nieuwe bedrijvigheid en hun bestedingen leiden tot werkgelegenheid aan de onderkant van de markt. Maar hoe zijn kenniswerkers aan de stad te binden? En hoe willen zij wonen? Companen zocht het uit.

In het hart van de Foodvalley ligt de KennisAs Ede-Wageningen; een samenwerkingsverband van de gemeenten Ede en Wageningen, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. De regio telt anno 2016 al een flink aantal kenniswerkers en wil hen een goed woonklimaat bieden, mede als vestigingsfactor voor kennisintensieve bedrijven.

 

In opdracht van de gemeenten Ede en Wageningen onderzocht Companen de woonwensen van kenniswerkers. Belangrijkste uitkomst: hun woonwensen verschillen nauwelijks van de doorsnee Nederlander. Wellicht op het eerste gezicht geen verrassende uitkomst. Toch zijn er verschillen.

Ten eerste, wonen is bijzaak. Kenmerk van kenniswerkers is een intrinsieke motivatie voor het werk dat zij doen. Wonen is ondergeschikt aan hun dagelijkse activiteiten. Ten tweede hebben kenniswerkers een bovengemiddelde interesse in duurzaamheid. Verdere profilering van Ede en Wageningen als duurzame gemeenten biedt kansen voor het aantrekken en vasthouden van de doelgroep.

 

De gemeenten Ede en Wageningen scherpen hun woonvisies aan, om daarmee beter in te spelen op de wensen van kenniswerkers. Companen heeft volgens de gemeenten hiertoe bruikbare bouwstenen geboden.

 

Contact

Jeroen Lijzenga, Senior Adviseur

Lijzenga@Companen.nl / 06-21 51 12 17

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers