of 59179 LinkedIn

Herziene handreiking prestatieafspraken

Reageer

Het afgelopen jaar zijn corporaties, gemeenten en huurdersorganisaties met elkaar aan de slag gegaan om prestatieafspraken te maken, volgens de Woningwet. De “Handreiking Prestatieafspraken” is op veel plaatsen een praktisch hulpmiddel gebleken. Omdat in de praktijk nieuwe vragen ontstaan, is een herziene versie van de “Handreiking” gepubliceerd.

In deze herziene versie vindt u extra informatie over:

  • Een extra hoofdstuk over de gemeentelijke woonvisie. De handreiking gaat in op vragen als: welke vorm kan de woonvisie zoal hebben? Welke maatschappelijke ontwikkelingen spelen een rol? Hoe richten we een inspirerend en nuttig proces in?
  • Een toelichting over de geschilregeling: hoe zit de procedure in elkaar? Welke stappen kun je lokaal zetten om geschillen te voorkomen? Waarop wordt een geschil beoordeeld? 
  • De rol van informatievoorziening en verantwoording in het proces prestatieafspraken: met tips over goede bronnen die onmisbaar zijn voor een goed onderbouwde dialoog en verantwoording over te leveren prestaties.

 

Vanuit haar ruime praktijkervaring schreef Companen in samenwerking met het Ministerie BZK, Aedes, VNG en Woonbond. De herziene handreiking prestatieafspraken vindt u op de website Woningwet2015.nl.

 

Heeft u na het lezen nog vragen, of wilt u ondersteuning bij een van deze onderdelen rond de samenwerking, dan kunt u contact opnemen met één van onze adviseurs, bijvoorbeeld Marnix Groenland of Bram Klouwen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Boulevard Heuvelink 104

Afbeelding

6828 KT Arnhem

Postbus 1174

6801 BD Arnhem
026-3512532


www.companen.nl

info@companen.nl

Meer nieuws

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers