of 64740 LinkedIn

Geldstress onder huurders als de prijzen stijgen

Geldstress onder huurders als de prijzen stijgen. Hoe herkennen en verminderen we het?
Companen Reageer

Geldstress heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven van huurders. Hoe kunnen we dit beter herkennen en welke maatregelen passen het beste om deze stress te verminderen?


Webinar op donderdag 9 december 2021 van 10:00 tot 12:00 uur.


Door de stijging van de gasprijs, de kosten voor dagelijkse boodschappen en consumptiegoederen komt een groeiende groep huishoudens in de knel. Daarmee groeien betaalrisico’s onder huurders. Het is verleidelijk dan te kijken naar wat dit betekent voor het huurbeleid: wat is het effect op haalbare woonquotes of referentiebudgetten? Daarmee kijken we naar de systemen, maar niet naar de mensen. We draaien het om: wat doet dit met de geldstress die mensen ervaren? Zicht op oorzaken en gevolgen van die stress zijn juist belangrijk om tot oplossingen te komen. Hoe draagt betaalbaarheid van het wonen bij aan vermindering van deze stress? Welke oplossingen werken echt?

 

Afbeelding

 

Ontdek tijdens het webinar welk effect geldstress heeft op het gedrag van mensen. Hoe helpen deze inzichten bij het herkennen van geldproblemen onder huurders. En hoe kan je dat vertalen naar effectieve maatregelen? Onder andere Nadja Jungmann (trainer/adviseur bij Social Force en lector schulden en incasso aan Hogeschool Utrecht) vertelt hoe financiële problematiek het dagelijkse leven beïnvloeden, en wat je daar als corporatie in kan betekenen. Verschillende corporaties belichten hun aanpak van betaalbaarheid: vanuit de mens.

 

Wilt u deelnemen aan dit webinar? Noteer de datum in uw agenda en meld u meteen aan door te mailen naar secretariaat@companen.nl. Deelname is kosteloos.

 

Wilt u meer weten? Dan kunt u contact opnemen met Jeroen Wissink.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers