of 62812 LinkedIn

Drie ton voor een mini-appartementje of een boerderij met andere starters

Drie ton voor een mini-appartementje of een boerderij met andere starters
Companen 1 reactie

Koop met zes andere starters een grote woonboerderij in Utrecht. Wat als het samen kopen van bijvoorbeeld zo’n boerderij makkelijker zou worden gemaakt? Zonder ook maar één schop in de schop te zetten, creëren we dan in één klap 36.000 wooneenheden. Onze collega Ellen Ootes deed het! In haar blog op LinkedIn beschrijft zij wat zij leerde en hoe het beter kan.

Gemeenten, corporaties en het rijk zetten momenteel alle zeilen bij om de noodzakelijke woningbouw op peil te brengen. Maar het kan sneller: als we beter gebruik maken van de grote woningen die Nederland rijk is. Wat als het nou eens makkelijker wordt gemaakt om met meer mensen in een woning te wonen? Er zijn mooie oplossingen te bedenken, als financiers en gemeenten meer lef zouden tonen en maatwerk durfden te leveren.

 

Wie pakt de handschoen op?
Waar wachten we nog op met zijn allen? Dat antwoord is eigenlijk vrij simpel: op een passende financieringsvorm. Er zijn eigenlijk geen banken die zich nog aan deze hypotheekvorm durven te wagen. Daarom de vraag: Wie durft? De duurzame Triodos Bank? De coöperatieve Rabobank? De idealistische Volksbank? Redenen genoeg om serieus werk te maken van deze woonvorm.

 

Op LinkedIn staat het volledige artikel van Ellen Ootes.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Reint Brondijk (Relatiemanager) op
Dit zou zeer gemakkelijk kunnen middels CPO of MPO. Financiering in voorfinanciering vorm middels een zakelijke Stimuleringslening via de gemeente. Weinig kosten en relatief weinig risico, waarbij alleen de fundingkosten (in de huidige tijd heel laag) en klein deel organisatiekosten. Per woning ca. 20.000 - 30.000 voorfinancieren voor Max. 2 tot 3 jaar. en het zou geregeld kunnen zijn.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers