of 59244 LinkedIn

Analyse van het huurbeleid

Reageer

Verdere matiging van de jaarlijkse huurverhoging.

Het Companen-onderzoek Monitoring huurbeleid 2017, is onlangs bij de Staat van de Woningmarkt 2017 aan de Tweede Kamer aangeboden. Bij het opstellen van de Staat van de Woningmarkt 2017 is van dit onderzoek en van verschillende andere Companen-onderzoeken gebruik gemaakt.

Uit ‘Monitoring huurbeleid 2017’ blijkt dat verhuurders in 2017 net als vorig jaar terughoudend waren met het verhogen van de huren. De wettelijke ruimte om de huren van sociale huurwoningen te verhogen was in 2017 al beperkt vanwege de lage inflatie en de per 1 januari 2017 voor woningcorporaties ingestelde huursombenadering. Toch bleven verhuurders ruim binnen de maximale huurverhoging van 2,8% die mogelijk was. Gemiddeld verhoogden corporaties de huren van sociale huurwoningen bij zittende huurders met 0,6%. Daarbij verlaagden corporaties de huren van veel vrijkomende woningen om ze passend te kunnen toewijzen; bij bijna een kwart van de vrijkomende huurwoningen werd het afgelopen jaar de huur verlaagd. Commerciële verhuurders verhoogden de huren bij zittende huurders gemiddeld met 2,4%.

Download ‘Monitoring huurbeleid 2017 om meer te lezen.

 

Andere Companen-onderzoeken die door het Ministerie van BZK zijn gebruikt bij het opstellen van de Staat van de Woningmarkt 2017:

 

Meer weten?

Neem contact op met Jeroen Lijzenga.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers