of 59244 LinkedIn

Achterhoeks Woningmarkt- en Leefbaarheids Onderzoek maakt tongen los

Achterhoeks Woningmarkt- en Leefbaarheids Onderzoek maakt tongen los. De zeven gemeenten en vier corporaties in de Achterhoek werken aan een betere match van vraag en aanbod op de woningmarkt.
Companen Reageer

De Achterhoek is al jaren in beeld als krimpregio. Voor de zeven gemeenten en vier corporaties in de Achterhoek is dat geen reden om stil te zitten. Zij willen aan de slag voor een goed werkende woningmarkt. Daarvoor is transformatie nodig en nieuwbouw. 

Maar welke vraag wordt nog onvoldoende bediend? In het Achterhoeks Woningmarkt- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) is in beeld gebracht dat mensen met een bovengemiddeld plezier in de Achterhoek wonen. De Achterhoek scoort een volle 8. Maar ook dat ondanks de ontspanning de behoefte aan nieuwbouw en nieuwe kwaliteit groot is; zeker in de hoofdkernen. Dit gaat gepaard met een transformatieopgave van een paar duizend woningen in de wijken uit de jaren ’50 en ’60 en in de winkelstraten; zeker ook ten behoeve van de energietransitie en ‘gasloos’.

 

Companen voerde samen met Moventem dit onderzoek uit. Hans Suurmond van de regio Achterhoek laat in een interview zijn licht over het onderzoek en de samenwerking schijnen. U kunt het onderzoek vinden op www.awlo.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

Companen

Gebouw De Enk

Tivolilaan 205

6824 BV Arnhem

 

026-3512532

www.companen.nl

info@companen.nl


Meer nieuws

Whitepapers

Woonarmoede

Expertise

NIEUWSBRIEF Companen

Wilt u op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van woningmarkt en leefomgeving?

 

Meld u dan hier aan.

Bloggers