of 64120 LinkedIn

Hart van Zuid, Rotterdam

Hart van Zuid, Rotterdam. Integrale gebiedsontwikkeling met een innovatief contract
BNG Bank Reageer

Hart van Zuid is een goed voorbeeld van integrale gebiedsontwikkeling met een innovatief contract waarbij in nauwe samenwerking met gemeente en omwonenden een bruisend stadshart voor Rotterdam Zuid wordt ontwikkeld.

?Hart van Zuid ligt midden in Rotterdam Zuid tussen de woonwijken Carnisse, Tarwewijk en Zuiderpark, met als middelpunt winkelcentrum Zuidplein. In april 2016 is de financiering met BNG Bank beklonken en is het consortium Ballast Nedam en Heijmans gestart met de bouw van Hart van Zuid. Onder opdrachtgeverschap van de gemeente Rotterdam zullen de partners het gebied rondom het Zuidplein en Ahoy vernieuwen en versterken.?

 

Samen met BNG Bank en de marktpartijen werkte de gemeente afzonderlijk aan een haalbare businesscase. De meerjarige gebiedsontwikkeling beslaat onder andere vastgoedontwikkeling, utiliteitsbouw en onderhoud tot in 2043 met een waarde van circa EUR 200 miljoen.

 

 

Afbeelding

Kraaijvanger Architects

 

Uitbreiding in en om Ahoy

Rotterdam Ahoy ondergaat een forse uitbreiding tijdens de ontwikkeling met een internationaal congrescentrum, muziekhal, bioscoop en hotel. De Gooilandsingel wordt de verbindende, autoluwe schakel van Hart van Zuid. Ook winkelcentrum Zuidplein wordt gerenoveerd en toegankelijker gemaakt. Het gebied krijgt veel betere en gebruiksvriendelijkere verbindingen; zo wordt het OV-knooppunt van metro en bus vernieuwd.

 

Afbeelding

Kraaijvanger Architects 


Updates over de bouw:

 

Het nieuwe Theater Zuidplein is in mei 2020 opgeleverd

Naast twee theaterzalen en een café-restaurant huisvest het nieuwe theater ook een nieuwe vestiging van Bibliotheek Rotterdam: Zuidplein. De oplevering van het pand is de tweede grote mijlpaal van Hart van Zuid, het gebiedsontwikkelingsproject dat werkt aan een bruisend stadscentrum voor Rotterdam Zuid. Het nieuwe theater staat aan de Gooilandsingel op de plek van het gesloopte gemeentezwembad dat op de plek ernaast herbouwd is als zwemcentrum.

 

Zwemcentrum Rotterdam

Op 22 januari 2018 is het Zwemcentrum Rotterdam geopend. Het zwemcentrum is gerealiseerd in het oude stadsdeelkantoor van Charlois. Dit transformatieproject aan de Gooilandsingel biedt nu ook onderdak aan het Rotterdams sportbedrijf, fitnesscentrum, Albion-winkel en horecagelegenheden. Kraaijvanger Architects heeft het zwemcentrum ontworpen. Tevens is Kraaijvanger stedenbouwkundig supervisor van het project Hart van Zuid Rotterdam.

 

Zwemcentrum Rotterdam heeft als aanjager van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid de Steden in Beweging award (StiB) 2018 gewonnen. De award is bedoeld voor projecten met impact die hun omgeving op sociale, economische en duurzame wijze vooruithelpen.

 

Voor een duurzaam Nederland

BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. Wij stellen de publieke sector in staat maatschappelijke doelstellingen te realiseren. Onze klanten zijn (decentrale) overheden en instellingen op het gebied van wonen, zorg, onderwijs, energie en infrastructuur.

 

 

Projectenkaart

ProjectenkaartBekijk onze projecten 

 

Meer informatie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBNG Bank

Koninginnegracht 2

2514 AA Den Haag

Postbus 30305

2500 GH Den Haag

070 - 3750 750

www.bngbank.nl

mc@bngbank.nl

Meer nieuws

Altijd op de hoogte blijven van de laatste artikelen?

ACTIEF STUREN OP MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

We sturen actief op het continu vergroten van onze maatschappelijke impact. We gebruiken hiervoor de Sustainable Development Goals (SDG’s). We kiezen voor vier SDG’s waar wij samen met onze klanten het verschil kunnen maken.

 

AfbeeldingDuurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)

•  BNG Bank draagt als partner van woningcorporaties bij aan betaalbare en leefbare wijken.
•  BNG Bank draagt als partner van gemeenten bij aan betaalbare publieke en sociale voorzieningen.


AfbeeldingGoede gezondheid en welzijn (SDG 3) 

•  BNG Bank draagt bij aan toegankelijke en betaalbare zorg.
•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van zorgvastgoed.AfbeeldingKwaliteitsonderwijs (SDG 4) 

• 

BNG Bank draagt bij aan een betaalbare onderwijshuisvesting van goede kwaliteit.

•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van onderwijsvastgoed.

 

AfbeeldingBetaalbare duurzame energie (SDG 7)

•  BNG Bank draagt bij aan een groter aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix.
•  BNG Bank draagt bij aan het beperken van de energievraag en het vergroten van de energie-efficiëntie.

 

                                       LEES MEER 

Whitepapers