of 60715 LinkedIn

Financiering openbaar vervoer in Regio Amsterdam

Financiering openbaar vervoer in Regio Amsterdam. De middelen worden onder meer gebruikt voor tramstellen, metrostellen en elektrische bussen.
BNG Bank Reageer

BNG Bank en NWB Bank hebben leningen ter waarde van 400 miljoen euro verstrekt aan openbaar vervoerbedrijf GVB in Amsterdam voor vervanging en verdere verduurzaming van materieel. De middelen worden onder meer gebruikt voor tramstellen, metrostellen en elektrische bussen.

Dit is de eerste externe lening in de geschiedenis van GVB (voorheen: gemeentevervoerbedrijf), dat hierbij samen werkt met de Vervoerregio Amsterdam. Die staat garant en vergoedt de kapitaallasten. GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam. Dagelijks reizen ongeveer 875.000 mensen met GVB mee, in de metro, tram en bus en op de veren over het IJ en Noordzeekanaal.

 

Mogelijkheid om lening uit te breiden

Naast investeringen in materieel gebruikt GVB de lening ook voor investeringen in vastgoed, ICT-systemen, installaties zoals wasstraten, wielendraaibanken en hefconstructies. Het is mogelijk om de lening uit te breiden, bijvoorbeeld voor de aanschaf van extra metro’s of trams.

BNG Bank Agency Services is zekerheden- en leningenagent van dit krediet.

 

Meer informatie

 

Contact BNG Bank

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBNG Bank

Koninginnegracht 2

2514 AA Den Haag

Postbus 30305

2500 GH Den Haag

070 - 3750 750

www.bngbank.nl

mc@bngbank.nl

Meer nieuws

Wat doen we voor een duurzamer Nederland?

Altijd op de hoogte blijven van de laatste artikelen?