of 64120 LinkedIn

BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt eerste sportleningen

BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt eerste sportleningen. Sinds de introductie van de Sportlening eind januari 2020 zijn er al zes leningen verstrekt.
BNG Bank Reageer

Het BNG Duurzaamheidsfonds heeft de eerste Sportlening verstrekt aan Watersportvereniging Blinckvliet uit het Zuid-Hollandse Zuidland. Met de financiering kunnen zij de jachthaven uitbaggeren en nieuwe meerpalen aanschaffen. Zo kan de bijna 50-jarige vereniging hun bestaan op veilige wijze voortzetten. Sinds de introductie van de Sportlening eind januari 2020 zijn er al zes leningen verstrekt.

De watersportvereniging in de gemeente Nissewaard heeft een bijzondere ontstaansgeschiedenis. “Na de watersnoodramp in 1953 werd in Zuidland klei uitgebaggerd om dijken mee te herstellen”, vertelt voorzitter Arjen de Vries. “Dat liet een lege, vierkante bak in het landschap na. Dat was in 1971 het begin van de watersportvereniging, die sindsdien door de leden zelf geëxploiteerd wordt.”


Grondig baggeren en hergebruik van palen

“Door de jaren heen is er wel wat gebaggerd, maar niet voldoende voor steeds grotere boten”, vervolgt De Vries. “Met de financiering van het BNG Duurzaamheidsfonds kunnen we grondig baggeren en de haven op zo’n 2,5 meter diepte brengen. Ook laten we stalen palen stralen en opnieuw coaten. Hergebruik van de houten palen kan vanwege de slechte staat niet. Die worden daarom vervangen door kunststof varianten.”


Uitgebreid marktonderzoek leidt naar fonds

De vereniging deed uitgebreid marktonderzoek naar de financieringsmogelijkheden. De Vries: “In die zoektocht stuitten we op het BNG Duurzaamheidsfonds. De gunstige voorwaarden en de duurzaamheidsdoelstellingen spraken ons aan. Daarnaast kent een aantal bestuursleden de BNG Bank vanuit hun gemeentelijke werkzaamheden als een betrouwbare bank en wilden we ook vertrouwen uitstralen naar alle leden. Al het geld binnen onze vereniging is opgebracht door en voor leden, dat geeft een dubbele verantwoordelijkheid.”


Aantrekkelijk rentetarief met garantie van SWS

Voor de financiering van sportaccommodaties is een garantie nodig van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport (SWS). Zo kunnen verenigingen profiteren van een Sportlening tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief. Voor leningen hoger dan 75.000 euro is een aanvullende borgstelling van de gemeente nodig. De Vries: “Dankzij de lening hoeven we voor de werkzaamheden onze spaarpot niet aan te raken. Daardoor kunnen we later nog andere investeringen doen. Op de planning staan onder meer de vervanging van steigerplanken door duurzaam materiaal, het opknappen van het clubhuis, en zonnepanelen en dubbel glas plaatsen.”


Al zes sportleningen verstrekt

Sinds de introductie van de Sportlening eind januari 2020 stromen de aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds binnen. Inmiddels zijn er begin mei al zes leningen verstrekt. Naast Watersportvereniging Blinckvliet kunnen ook drie tennisverenigingen en twee voetbalverenigingen aan de slag met het verduurzamen van hun accommodatie. In plaats van eerst te sparen of reserves aan te spreken, kunnen zij de maatregelen met de Sportlening meteen laten uitvoeren.

 

BNG Duurzaamheidsfonds, een initiatief van BNG Bank

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert zakelijke projecten die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. Daarmee sluiten ze ook nog eens naadloos aan op de 17 ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties. Het fonds levert hiermee een bijdrage aan een toekomstbestendige, energie neutralere samenleving. Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). SVn is fondsmanager.

 

Lees meer over de sportlening

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBNG Bank

Koninginnegracht 2

2514 AA Den Haag

Postbus 30305

2500 GH Den Haag

070 - 3750 750

www.bngbank.nl

mc@bngbank.nl

Meer nieuws

Altijd op de hoogte blijven van de laatste artikelen?

ACTIEF STUREN OP MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

We sturen actief op het continu vergroten van onze maatschappelijke impact. We gebruiken hiervoor de Sustainable Development Goals (SDG’s). We kiezen voor vier SDG’s waar wij samen met onze klanten het verschil kunnen maken.

 

AfbeeldingDuurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)

•  BNG Bank draagt als partner van woningcorporaties bij aan betaalbare en leefbare wijken.
•  BNG Bank draagt als partner van gemeenten bij aan betaalbare publieke en sociale voorzieningen.


AfbeeldingGoede gezondheid en welzijn (SDG 3) 

•  BNG Bank draagt bij aan toegankelijke en betaalbare zorg.
•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van zorgvastgoed.AfbeeldingKwaliteitsonderwijs (SDG 4) 

• 

BNG Bank draagt bij aan een betaalbare onderwijshuisvesting van goede kwaliteit.

•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van onderwijsvastgoed.

 

AfbeeldingBetaalbare duurzame energie (SDG 7)

•  BNG Bank draagt bij aan een groter aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix.
•  BNG Bank draagt bij aan het beperken van de energievraag en het vergroten van de energie-efficiëntie.

 

                                       LEES MEER 

Whitepapers