of 61441 LinkedIn

Aantrekkelijke leningen voor sportverenigingen bij BNG Duurzaamheidsfonds

Aantrekkelijke leningen voor sportverenigingen bij BNG Duurzaamheidsfonds
BNG Bank 1 reactie
Vanaf vandaag kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie. Met een garantie van de Stichting Waarborgfonds voor de Sport, is het mogelijk om deze leningen aan te bieden tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief.

Duurzaam sporten voor iedereen

Van zonnepanelen op het dak en LED verlichting in de kantine, tot het (her)bouwen of geheel energieneutraal maken van het clubhuis. Vanaf vandaag worden duurzame ambities van sportverenigingen realiteit met de Sportlening. Dat maakten het BNG Duurzaamheidsfonds en Stichting Waarborgfonds voor de Sport (SWS) bekend tijdens het jaarcongres van NOC*NSF in de RAI in Amsterdam.

 

Routekaart verduurzaming sport

Sporthallen, zwembaden, ijsbanen en alle clubhuizen bij voetbal-, hockey- en tennisverenigingen. Het is slechts een greep uit alle sportaccommodaties die, met een borgstelling van SWS, in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Sportlening vanuit het BNG Duurzaamheidsfonds. De uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds is onderdeel van de vandaag ondertekende “Routekaart Verduurzaming Sport” die wordt ondersteund door onder meer het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten.
 

Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en heeft SVn als fondsmanager.


AfbeeldingVele clubhuizen zijn inmiddels voorzien van zonnepanelen (Foto: De Groene Club).


Bruno Bruins, Minister van Sport:
‘’Verduurzamen van sportaccommodaties loont. Al binnen tien jaar kan een verduurzamingsmaatregel zich terugverdiend hebben. Lagere maandlasten beginnen meteen, zo kan een sportclub meteen investeren in dat wat zij belangrijk vinden.’’

 

Sportlening BNG Duurzaamheidsfonds

Het BNG Duurzaamheidsfonds verstrekt de Sportlening vanaf EUR 10.000 tot EUR 500.000 tegen een zeer aantrekkelijk rentetarief, indien er sprake is van een garantie door SWS, al dan niet aangevuld met gemeentegarantie. Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds.

 

Heleen Plante, Fondsmanager BNG Duurzaamheidsfonds van SVn:

“Wij zijn erg trots op de uitbreiding van het fonds’’, aldus Heleen Plante, fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds bij SVn. ‘’Met de Sportlening kunnen we veel sportverenigingen in Nederland helpen met het verduurzamen van hun sportlocaties, zodat jong en oud op een duurzame manier kunnen blijven sporten. Nu en in de toekomst.’’

 

Olivier Labe, lid van de Raad van Bestuur van BNG Bank en voorzitter van de Raad van Toezicht van het BNG Duurzaamheidsfonds:

“Duurzaamheid is een cruciaal onderdeel van de strategie van BNG Bank. Door uitbreiding van het BNG Duurzaamheidsfonds met een sportlening komen we tegemoet aan de groeiende vraag naar eenvoudige financiering voor duurzame projecten en ondersteunen we de energietransitie.”

 

Dick Zeegers, Directeur van Stichting Waarborgfonds Sport:

“Stichting Waarborgfonds Sport heeft als doelstelling om leningen tegen gunstige voorwaarden mogelijk te maken. We zijn verheugd dat het BNG Duurzaamheidsfonds deze leningen wil verstrekken.” 

Het BNG Duurzaamheidsfonds financiert projecten die een bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van gemeenten of provincies. De activiteiten van het BNG Duurzaamheidsfonds sluiten aan op de 17 ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties en leveren hiermee een bijdrage aan een toekomstbestendige, energieneutralere samenleving. Het BNG Duurzaamheidsfonds is een initiatief van BNG Bank en wordt ondersteund door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en heeft SVn als fondsmanager.
Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. SWS is in 1980 opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto, nadat eind jaren `70 werd geconstateerd dat sportverenigingen steeds meer moeite hadden om voor de aanleg, de bouw, de renovatie of de aankoop van de accommodatie een bancaire lening te krijgen. Het belangrijkste doel van SWS is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportorganisaties.
Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) is fondsmanager van het BNG Duurzaamheidsfonds. SVn biedt financieringsoplossingen die maatschappelijke waarde helpen creëren. Dit doen wij samen met gemeenten en andere overheden. Zo dragen wij bij aan het verbeteren van de kwaliteit van wonen en leven in Nederland.
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Leningen van het BNG Duurzaamheidsfonds zijn alleen aantrekkelijk als deze gunstiger leningsvoorwaarden (o.a. lagere rente) bevatten dan andere geldverstrekkers (banken, verzekeringsmaatschappijen e.d.).

Contactgegevens

AfbeeldingBNG Bank

Koninginnegracht 2

2514 AA Den Haag

Postbus 30305

2500 GH Den Haag

070 - 3750 750

www.bngbank.nl

mc@bngbank.nl

Meer nieuws

Altijd op de hoogte blijven van de laatste artikelen?

ACTIEF STUREN OP MAATSCHAPPELIJKE IMPACT

We sturen actief op het continu vergroten van onze maatschappelijke impact. We gebruiken hiervoor de Sustainable Development Goals (SDG’s). We kiezen voor vier SDG’s waar wij samen met onze klanten het verschil kunnen maken.

 

AfbeeldingDuurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)

•  BNG Bank draagt als partner van woningcorporaties bij aan betaalbare en leefbare wijken.
•  BNG Bank draagt als partner van gemeenten bij aan betaalbare publieke en sociale voorzieningen.


AfbeeldingGoede gezondheid en welzijn (SDG 3) 

•  BNG Bank draagt bij aan toegankelijke en betaalbare zorg.
•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van zorgvastgoed.AfbeeldingKwaliteitsonderwijs (SDG 4) 

• 

BNG Bank draagt bij aan een betaalbare onderwijshuisvesting van goede kwaliteit.

•  BNG Bank is een partner bij het verduurzamen van onderwijsvastgoed.

 

AfbeeldingBetaalbare duurzame energie (SDG 7)

•  BNG Bank draagt bij aan een groter aandeel van hernieuwbare energie in de energiemix.
•  BNG Bank draagt bij aan het beperken van de energievraag en het vergroten van de energie-efficiëntie.

 

                                       LEES MEER 

Whitepapers