of 59345 LinkedIn

Zwolle vergroot doorstroming en leefbaarheid door duurzame parkeergarage

Zwolle vergroot doorstroming en leefbaarheid door duurzame parkeergarage. De gemeente is eigenaar, beheerder en exploitant van de parkeergarage
Reageer

De gemeente Zwolle heeft de nieuwe parkeergarage Katwolderplein ontwikkeld. Een grotere parkeergarage was gewenst om 500 parkeerplekken ten behoeve van de binnenstad op te vangen en 210 parkeerplekken te voorzien in de parkeerbehoefte van aangrenzende projecten. De realisatie van de parkeergarage heeft de doorstroming op en leefbaarheid langs de binnenring van Zwolle vergoot en voorkwam dat veel bezoekers die binnenring verder belasten. De realisatie van de parkeergarage heeft tevens de economische positie van de binnenstad verstrekt. De wandelroute via de Rode Torenbrug naar de Melkmarkt is nu essentieel.

De gemeente is eigenaar, beheerder en exploitant van de parkeergarage. Daardoor stelde zij hoge eisen stelden aan het ontwerp, de uitstraling, het gebruik en het beheer van de parkeergarage. En dat is terug te zien aan de bijzondere uitstraling van deze garage.

 

Daarbij is de garage ook nog eens erg duurzaam. Zo is de bovenste laag geheel voorzien van zonnepanelen, zijn de installaties energiearm, (bv LED verlichting), zijn nestelmogelijkheden gecreëerd voor gierzwaluwen en vleermuizen en heeft elke laag 10 oplaadpunten voor E-voertuigen.

bbn heeft het bouwkosten- en het bouwmanagement uitgevoerd.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100, 3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers