of 58952 LinkedIn

Wat is ons vastgoed waard?

Wat is ons vastgoed waard? Laat onderzoeken hoe de verkoopopbrengst gemaximaliseerd kan worden!

Op dit moment komt veel gemeentelijk vastgoed in de verkoop. Veelal wordt hiervoor een makelaar ingeschakeld en gaat het project in de "platte verkoop", met een bord in de tuin voor de geïnteresseerde passant. Dit kan ook anders, door te onderzoeken hoe de verkoopopbrengst gemaximaliseerd kan worden. Door bbn adviseurs is hiervoor een opmaat gesneden aanpak ontwikkeld.

AfbeeldingMet een quick scan worden diverse herontwikkelings-mogelijkheden in korte tijd in beeld gebracht. Op basis van de uitkomsten uit de quick scan wordt bepaald of de locatie potentie heeft om de verkoopopbrengst te optimaliseren en daar eerst zelf nader onderzoek naar (te laten) doen. In uw rol van eigenaar, houdt u als gemeente daarbij volledig de regie in handen.

 

Conclusie van de quick scan kan zijn om toch gewoon de makelaar in te schakelen en met een bord in de tuin het pand te koop zetten, of de volledige herontwikkeling zelf uitvoeren en daarna te verkopen, of alles wat daar tussenin ligt.

 

Diverse gemeenten kozen er inmiddels voor om eerst een quick scan te laten uitvoeren door bbn adviseurs. Bij meerdere situaties bleek het goed mogelijk de verkoopopbrengst tegen relatief geringe kosten te optimaliseren.

 

De herontwikkelingsmogelijkheden en de gebruikelijke risicofactoren worden daarbij onderzocht en volledig gerapporteerd in een verkoopinformatiememorandum. In een vervolgtraject kunnen dan geïnteresseerde partijen hierop een onvoorwaardelijk bod uitbrengen. Op een aantal plaatssen heeft dit inmiddels fors extra geld opgeleverd voor  verkoper. Ook de kopers waren tevreden over het verloop van dit verkoopproces, omdat ze relatief snel tot ontwikkeling konden overgaan en mogelijke risico's goed in beeld hadden.

 

Wanneer u meer wilt weten over de aanpak komt u dan naar de masterclass verkoopoptimalisatie, die georganiseerd wordt door bbn adviseurs. Datum: 3 november.

 

Inschrijven kan via onderstaande link:

Masterclass verkoopoptimalisatie maatschappelijk vastgoed voor gemeenten

 

Voor nadere informatie over dit onderwerp kunt u zich tevens wenden tot Rene Middelkoop 06-53778461 of Ronald Wolvekamp 06-53675210

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Deelnemen aan een gratis Masterclass?

Woningbouw versnellen in uw gemeente

9 april 2020

Meer informatie

De businesscase van maatschappelijk vastgoed

7 mei 2020

Meer informatie

Circulair bouwen haalbaar maken  

12 mei 2020

Meer informatie

Slim verduurzamen doe je zo

19 mei 2020

Meer informatie

Vastgoednota en portefeuilleplan

26 mei 2020

Meer informatie

Het Huis van de Stad -

De place to be

28 mei 2020

Meer informatie

Toezicht op zorghuisvesting

28 mei 2020

Meer informatie

Whitepapers

Bloggers