of 58952 LinkedIn

Visie op verduurzaming

Visie op verduurzaming. Energieneutraal vastgoed in 2050: behoorlijk ambitieus! Wat betekent dit voor de gemeente en voor het gemeentelijk vastgoed in 't bijzonder?
bbn adviseurs Reageer

Het concreet maken van duurzaamheidsambities komt in feite neer op het operationaliseren van een stip op de horizon. Voor het vastgoed van gemeenten (en andere overheden) is die stip in ieder geval energieneutraliteit in 2050. Op zich is energieneutraal vastgoed in 2050 al behoorlijk ambitieus. 

Diverse gemeenten gaan verder in hun ambitie door het moment van energieneutraal vastgoed naar voren te halen, naar 2040 of zelfs 2030 of nog eerder. Ook worden we in die periode gasloos.


Wat betekent dit als totaalopgave voor de gemeente en voor het gemeentelijk vastgoed in 't bijzonder?


Een dergelijke ambitie behoeft uitwerking om te kunnen worden vertaald naar concrete uitgangspunten voor projecten. In de projecten dient vervolgens zichtbaar gemaakt te worden wat de bijdrage is van elke investeringsbeslissing aan het bereiken van de doelstelling.

 

Voor dergelijke vragen heeft bbn adviseurs een aanpak ontwikkeld, waarbij een quick-scan van de portefeuille centraal staat. Graag lichten wij onze aanpak nader aan u toe.

Neem hierover contact op met Wim Verheul of Paul Dielissen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100, 3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers