of 65378 LinkedIn

Vijf schetsontwerpen voor vernieuwing Centrale Bibliotheek Rotterdam

Vijf schetsontwerpen voor vernieuwing Centrale Bibliotheek Rotterdam. Rotterdammers praten mee
bbn adviseurs Reageer

Donderdag 11 november was de kick-off bijeenkomst voor het ontwerpproces voor de vernieuwing van de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Theo Kemperman, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Rotterdam, vertelde op inspirerende en heldere wijze wat de bibliotheek voor de Rotterdammers betekent.

bbn adviseurs heeft voor de gemeente Rotterdam en Stichting Bibliotheek Rotterdam het Programma van Eisen en de bijbehorende kostenramingen opgesteld. Ook ondersteunen we bij het aanbestedingsproces volgens het principe van Total Engineering.

 

Ontwerpteams
Uit de 22 nationale en internationale aanmeldingen voor de aanbesteding van de vernieuwing van de Centrale Bibliotheek zijn vijf ontwerpteams geselecteerd die een schetsontwerp gaan maken. Een commissie van interne en externe deskundigen heeft deze ontwerpteams geselecteerd:

 

  • Combinatie KCAP/Schmidt Hammer Lassen/Drees & Sommer
  • Kraaijvanger Architects
  • NL Architects
  • Powerhouse Company
  • Team VALADE (Team V Architectuur/ALA Architects/ZUS/Deerns)


Rotterdammers praten mee
Rotterdammers kunnen hun suggesties meegeven aan de ontwerpteams. Binnenkort starten er stadsgesprekken, online en op meerdere locaties in stad met de inwoners. De schetsontwerpen zijn naar verwachting vanaf februari 2022 te zien in de Centrale Bibliotheek.


Duurzaam
Het gebouw (25.000 vierkante meter) wordt hergebruikt en opnieuw en duurzaam opgebouwd. De entree, gevels, installaties, inrichting en buitenruimte worden vernieuwd. In de kelder komt een publieke fietsenstalling voor 1.500 fietsen. Tijdens de renovatie verhuist de bibliotheek voor een periode van ongeveer drie jaar naar tijdelijke huisvesting. Het project is naar verwachting eind 2028 klaar.

 

Lees meer >

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers