of 63000 LinkedIn

Verduurzamen gemeentelijk vastgoed, De Ronde Venen

Verduurzamen gemeentelijk vastgoed, De Ronde Venen. Duurzaam vastgoedbeheerplan voor alle gemeentelijke gebouwen
bbn adviseurs Reageer

Gemeente De Ronde Venen laat in samenwerking met bbn voor alle gemeentelijke gebouwen een duurzaam vastgoedbeheerplan opstellen. Het opnemen van duurzame maatregelen in de onderhoudscyclus zorgt voor een efficiëntieslag.

Energieneutraal
Brugwachtershuisjes, brandweerkazernes, gemeentewerven, het Veenweidebad en het gemeentehuis. Het zijn enkele voorbeelden van de circa vijftig gebouwen die gemeente De Ronde Venen in bezit heeft. In 2040 wil de gemeente energieneutraal zijn. Het verduurzamen van gebouwen speelt daarbij een belangrijke rol, vertelt gebouwenbeheerder Peter Kroonen.


Beste moment van vervangen
‘We plaatsen zonnepanelen op de daken van gemeentelijke gebouwen en we gaan steeds meer ‘van het gas af’. Verder nemen we in het meerjaren onderhoudsplan zoveel mogelijk duurzame maatregelen op om de doelstelling van energieneutraliteit te behalen. Als we bijvoorbeeld verwarmingsketels, ventilatiesystemen, gevelglas of de verlichting moeten vervangen, dan stappen we waar mogelijk meteen over op een duurzamere variant. Bij het opstellen van de onderhoudsbeheerplannen denken de adviseurs van bbn slim na over het beste moment van vervanging. Ze kijken daarbij naar de conditie van een installatie in plaats van naar de theoretische levensduur. Dat is duurzamer en bespaart ons als gemeente ook geld.”

 

Lees meer >

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van bbn? Volg ons via LinkedIn

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers