of 58952 LinkedIn

VenLOVErwelkomt burgers en partners in het nieuwe C2C huis!

VenLOVEverwelkomt burgers en partners in het nieuwe C2C huis! Een goed verhaal over milieuvriendelijkheid met de thema’s: energie, water, materiaal en groene gevel.

Open C2C huis dit weekend in Venlo, gaat dat zien! C2C? zullen sommige van u zeggen, andere denken daarbij natuurlijk meteen aan Cradle to Cradle: het gedachtegoed waarbij materialen die voor de één niets meer waard zijn voor de ander als grondstof gelden. Gemeente Venlo gaat helemaal voor C2C als drager van de ‘Umweltschutz’ boodschap, onder andere verpakt in het nieuwe stadskantoor: Een goed verhaal over milieuvriendelijkheid met de thema’s: energie, water, materiaal en groene gevel.

Ik sprak mijn collega Gerbert van Oosterom, kostendeskundige voor de gemeente Venlo, over het nieuwe stadskantoor: ‘Met het nieuwe stadskantoor wordt milieuvriendelijk bouwen zichtbaar en tastbaar. Het C2C verhaal van de gemeente gaat niet alleen over milieusparende maatregelen. Het gaat ook over de haalbaarheid daarvan.’

 

Met enthousiasme weet Gerbert me de kneepjes van zijn vak bij te brengen, over het rekenen aan de terugverdientijd van dubo-maatregelen. ‘Maar in Venlo is juist niet geredeneerd vanuit terugverdientermijnen. We hebben weten duidelijk te maken dat de meerinvesteringen al vanaf het eerste jaar tot structureel lagere kosten leiden. Dus dat de besparingen op energie en onderhoud groter zijn dan de extra kapitaallasten. Dat gaf voor de gemeenteraad de doorslag.’

 

Wilt u ook investeren in een milieuvriendelijke aanpak, zoals met C2C? Bij bbn adviseurs delen we graag onze ervaringen met technisch en financieel goed uitvoerbare mogelijkheden en de creatieve verkenning van de markt die C2C vraagt. Als bouwmanager voor gemeente Venlo zien wij in C2C een aanpak die van goed naar beter gaat!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100, 3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers