of 62812 LinkedIn

Tiny house in een kantoorpand

Tiny house in een kantoorpand. Transformeren van een kantoor naar woningen
bbn adviseurs Reageer

Wat er ook gebeurt als we controle hebben over corona, kantoren zullen in de toekomst steeds meer een ontmoetingsplek zijn. Dit betekent ook dat kantoren op minder aantrekkelijke locaties moeilijk verhuurbaar worden.

Omzetten van leegstaande kantoren naar woningen ligt voor de hand, helemaal omdat de vraag naar woningen onverminderd hoog blijft. Om grip te krijgen op de kosten van het transformeren van een leegstaand kantoorpand naar woonruimte, ontwikkelde bbn het Rekenmodel Transformatie.


Woningbouwatelier
“Dit rekenmodel laat zien of plannen voor het transformeren van een kantoor naar woningen financieel haalbaar zijn,” zegt Maarten Pullen, adviseur vastgoed- en gebiedsontwikkeling bij bbn. “Het rekenmodel is gebaseerd op een kantoorpand van verschillende verdiepingen met een totale omvang van 2.400 vierkante meter. In het model kan je kiezen uit vier verschillende appartementen of een mix maken van  appartement-typen over het gebouw.
Het rekenmodel, ontwikkeld voor het Woningbouwatelier, maakt de kosten duidelijk van het transformeren van een leegstaand kantoorpand naar woningen met een oppervlakte tussen 50 en 150 m2. Het rekent de investering uit in een leegstaand pand dat na transformatie tien jaar wordt verhuurd en vervolgens wordt verkocht.
Binnen dit gemodelleerde beleggingsplaatje kunnen allerlei varianten ingebouwd worden, gebaseerd op verschillende aankoopbedragen, groottes en  verschillende type woningunits. De investering van de woonunits is volgens het rekenmodel in twee delen gesplitst: de investeringsaankoop en de kosten van ruwbouw, gevel en dak. Het idee is om de woonunits als een soort inbouwpakket te zien. Een soort tiny house dat je in een kantoor bouwt.”

 

Neem contact op met Maarten Pullen voor meer informatie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers