of 63082 LinkedIn

Shopliften. In vier stappen naar een levendig en aantrekkelijk centrumgebied

Shopliften. In vier stappen naar een levendig en aantrekkelijk centrumgebied
bbn adviseurs Reageer

'Shopliften' is een methode die gemeenten, eigenaren en ontwikkelaars ondersteunt bij het oplossen van structurele leegstand in (winkel)centrumgebieden. Letterlijk vertaald betekent Shopliften 'winkeldiefstal'.

Het achterliggende idee is dan ook om winkel vierkante meters weg te nemen ('te stelen') en te transformeren naar functies die bijdragen aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van het (winkel)centrumgebied.

 

De basisgedachte hierin is om de kosten voor de transformatie te dekken uit de opbrengsten van andere functies, zoals bijvoorbeeld woningen en/of cultureel-maatschappelijke voorzieningen.

bbn heeft hiertoe een haalbaarheid scan voor winkelcentra ontwikkelt, waarbij jij als klant zelf aan de knoppen kunt draaien. Zelf bepaal je hoeveel winkel vierkante meters je wegneemt en wat hier weer voor in de plaats komt. De scan toont de haalbaarheid van het programma en biedt de mogelijkheid snel varianten door te rekenen.

 

Download hier de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers