of 62812 LinkedIn

Parttime @ the office

Parttime @ the office. Gezonde kantoren als duurzame bestemming!
bbn adviseurs Reageer

Gezonde kantoren als duurzame bestemming!

Organisaties en werkprocessen veranderen in rap tempo. In de pre-corona tijd waren kantooromgevingen al flink aangepast: van kamerkantoren via kantoortuinen naar activiteitgericht werken. De corona maatregelen versnellen deze ontwikkeling. Er ontstaat een nieuwe kijk op de manier van werken en op kantoorhuisvesting. Bedrijven en managers die denken dat hun organisatie alleen kan functioneren als alle medewerkers op kantoor zijn, ervaren dat het werk thuis gewoon doorgaat met lege kantoren tot gevolg. Hoe maken we van onze kantoren weer waardevolle bestemmingen die passen bij de behoefte van het bedrijf, de mensen en de huidige tijd?

Partime @ the office

Voorlopig blijven we nog zoveel mogelijk thuis werken en zijn we weinig op kantoor. Maar blijft dat zo? Het verplicht thuiswerken biedt nieuwe mogelijkheden, maar kent ook nadelen. De grootste voordelen van thuiswerken zijn de ontbrekende reistijd en, vooral in het begin van de coronacrisis, de hogere productiviteit. Als nadelen zien we dat mensen geen ideale werkplek hebben, weinig bewegen, sociale contacten missen en de binding met het bedrijf verliezen. Het is fijn het dat we elkaar digitaal nog kunnen zien, toch blijkt digitaal vergaderen op den duur erg vermoeiend.

 

Ook het feit dat werk en privé nauw met elkaar vervlochten zijn en dat het 'overgangsritueel' tussen wonen en werken ontbreekt, maakt het voor sommige lastig een goede werk-privé balans te vinden. De vraag is daarom: zijn we ook in de toekomst 'parttime @ the office' of gaan we straks weer dagelijks naar kantoor? Heeft een kantoor überhaupt nog toegevoegde waarde?

 

Lees meer in de whitepaper

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers