of 58952 LinkedIn

Ontwerpproces stadhuis Den Helder in volle gang

Ontwerpproces stadhuis Den Helder in volle gang. Nieuw stadhuis op de voormalige Rijkswerf Willemsoord
bbn adviseurs Reageer

Den Helder krijgt een nieuw stadhuis op de voormalige Rijkswerf Willemsoord. Eind februari presenteerden architectenbureaus Office Winhov en Van Hoogevest Architecten het schetsontwerp aan de pers. Voor het ontwerp speelt de cultuurhistorische waarde van de gebouwen 66 en 72 een belangrijke rol.

“Met respect voor hun karakter en structuur worden de panden geopend en gereedgemaakt voor hun nieuwe, publieke rol als huis van de stad op Willemsoord”, stellen de architecten in hun visie. Een ‘binnenstraat’ verbindt de kade aan de zuidzijde van gebouw 66 met de open ruimte tussen het natte dok en gebouw 72. Het is een ontvangst- en evenementenruimte ineen. Aan de binnenstraat komen de stadsbalies, de raadzaal, de commissiekamers en het werkcafé.

 

Het nieuwe stadhuis wordt zo duurzaam mogelijk. Een groot deel van het dak van gebouw 66 wordt ingezet voor het duurzaam opwekken van elektriciteit.

 

Volgens de architecten keert de gemeente Den Helder met de keuze voor het stadhuis op Willemsoord terug naar haar historische maar ook culturele essentie. “Werkgebouwen in plaats van paleizen, handen uit de mouwen, en in alles verbonden met scheepvaart en de zee. Het inpassen van het publieke hart van de Helderse gemeenschap op de Rijkswerf is een opgave die praktisch maar ook cultureel van groot belang is voor de stad.”

 

bbn adviseurs is verantwoordelijk voor het projectmanagement en het bouwkostenmanagement bij dit project. Het ontwerpproces is inmiddels in volle gang en moet nog dit jaar resulteren in een definitief ontwerp.

 

Meer informatie: Ronald Wolvekamp

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Deelnemen aan een gratis Masterclass?

Woningbouw versnellen in uw gemeente

9 april 2020

Meer informatie

De businesscase van maatschappelijk vastgoed

7 mei 2020

Meer informatie

Circulair bouwen haalbaar maken  

12 mei 2020

Meer informatie

Slim verduurzamen doe je zo

19 mei 2020

Meer informatie

Vastgoednota en portefeuilleplan

26 mei 2020

Meer informatie

Het Huis van de Stad -

De place to be

28 mei 2020

Meer informatie

Whitepapers

Bloggers