of 62812 LinkedIn

Nieuwe dorpshuis Zwanenburg open

Nieuwe dorpshuis Zwanenburg open. Een prachtige ontmoetingsplaats voor inwoners
bbn adviseurs Reageer

Afbeelding

Het nieuwe dorpshuis van Zwanenburg en Halfweg is een prachtige ontmoetingsplaats voor inwoners. Het dorpshuis beschikt over een grote sporthal, een bibliotheek, een biljartruimte en een muziekruimte. Bezoekers kunnen een drankje drinken aan de bar of op het terras.

Leefomgeving
Door de nabijheid van Schiphol kampte Zwanenburg met een afname van het aantal inwoners, verschraling van het winkelbestand en daling van het voorzieningenniveau. Om de voorzieningen en het woningenbestand weer te laten aansluiten op de behoefte, ontvingen Zwanenburg en Halfweg een financiële impuls. Het dorpshuis is een van de projecten om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.


Duurzaam
AfbeeldingAan de sporthal werden hoge eisen gesteld. Met name de nagalmtijd is ambitieus en ligt lager dan de eisen die NOC-NSF en het KVLO stellen doordat alle wanden en daken akoestisch zijn uitgevoerd.
De opdrachtgever had ook grote duurzame ambities. Het gebouw wekt overdag energie op en slaat deze op om ‘s avonds te kunnen gebruiken. Verder worden materialen zoveel mogelijk circulair toegepast.

 

bbn adviseurs is door de gemeente Haarlemmermeer ingeschakeld voor het bouwkostenmanagement, interim projectmanagement, het opstellen van het BLVC-plan, de begeleiding van de Europese aanbestedingsprocedure en voor directievoering & toezicht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers