of 62812 LinkedIn

Multifunctionele Accommodatie Zijdelwaard, Uithoorn

Multifunctionele Accommodatie Zijdelwaard, Uithoorn. Energieneutraal, circulair, bio-based
bbn adviseurs Reageer

Vorige week tekende gemeente Uithoorn de overeenkomst met Sportbouwers BV dat het ontwerp maakte voor de nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) Zijdelwaard in Uithoorn. De MFA bevat een sporthal, een buurtkamer met diverse andere maatschappelijke ruimten (yoga, dojo, muziekruimte) en een kinderopvang. Het eerste ontwerp is online te bekijken.

Energieneutraal, circulair, bio-based
Het gebouw wordt energieneutraal en zoveel mogelijk circulair en bio-based gebouwd (hergebruik staalconstructie en CLT constructie). Door de toepassing van hout en groen sluit het gebouw naadloos aan bij het park waar de MFA middenin ligt. De terrassen van Buurtkamer en Sportcafé hebben een meerwaarde voor het park, de kinderen kunnen spelen in het park en op het naastgelegen schoolplein. Vanuit het sfeervolle Sportcafé kijken bezoekers direct op de sportvloer. Bij grotere maatschappelijke of sportieve evenementen kunnen Sportcafé en Buurtkamer verbonden worden.


Scenariostudie
bbn adviseurs staat Gemeente Uithoorn bij met projectmanagement, bouwkostenmanagement, aanbestedingsbegeleiding en Systeem Gericht Contractmanagement. Het project komt voort uit een eerdere scenariostudie naar de beste oplossing voor maatschappelijk vastgoed in de wijken Thamerdal en Zijdelwaard.


Sfeervol en duurzaam
We zijn trots op het resultaat van de aanbesteding. Sportbouwers heeft binnen het vastgestelde budget een mooie vertaling gemaakt van de functionele en duurzame ambities. Met dit ontwerp ontstaat een  functioneel, sfeervol en duurzaam  gebouw, dat past in zijn omgeving.

 

Lees meer over dit project en over de scenariostudie


Beeld: Slangen + Koenis Architecten

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers