of 60775 LinkedIn

Maarten Pullen

Afd.manager & adviseur.


Voor mijn opdrachtgevers streef ik naar goede communicatie over complexe onderwerpen. Dat zorgt voor een proces waarin besluiten genomen worden.


Mijn missie is om opdrachtgevers meer grip te laten krijgen op de vraagstukken in hun vastgoedportefeuille. Een belangrijke stap daarbij is het goed organiseren en ontsluiten van alle beschikbare vastgoedinformatie.


Vastgoedinformatie voor gemeenten

Ik heb onder andere de gemeente Den Haag geholpen met de opbouw van een vastgoedinformatiesysteem. Daarnaast heb ik de gemeente Amsterdam ondersteund met de gemeentelijke vastgoedstrategie. Door het ordenen van vastgoedinformatie en organiseren dat het up-to-date blijft, kunnen gemeenten er nog jarenlang van profiteren. In al mijn opdrachten neem ik mijn ruime ervaring met financiën mee. Wat me aanspreekt bij bbn is de grote diversiteit aan opdrachten, de vele inhoudelijke vraagstukken en de ruimte voor eigen ondernemerschap. 

 

mw.pullen@bbn.nl / Tel: 088 - 226 74 56 


 • Gevolgen van een systeemcrisis voor gemeentelijke grondexploitaties

  Reageer

  Grappen worden soms slecht ouder. Een paar maanden geleden, bij het voorbereiden van de jaarlijkse actualisaties van gemeentelijke grondexploitaties, grapte ik tegen een collega 'we gaan een systeemcrisis doorrekenen'. Nu zitten we middenin een systeemcrisis - als gevolg van het coronavirus is alles onzeker geworden. Het is interessant om te zien hoe hier in de jaarlijkse actualisaties eigenlijk al rekening mee was gehouden.

 • 6 tips voor het Meerjarenperspectief Grondexploitaties

  Reageer

  AfbeeldingHet Meerjarenperspectief Grondexploitaties (MPG) is een rapportage die alle grondexploitaties in een gemeente bundelt. Oneerbiedig gezegd: een nietje slaan door alle grondexploitaties. Het MPG geeft inzicht in het totaal aantal projecten van het gemeentelijk grondbedrijf. En in het reilen en zeilen van dat grondbedrijf. Het laat het effect zien op de financiële reserves van de gemeente en dient als een praktisch hulpmiddel bij het bepalen van de aangifte vennootschapsbelasting.

 • Definitief afscheid van het verzorgingshuis… Is dat een goed idee?

  Reageer

  AfbeeldingHet 'scheiden van wonen en zorg' heeft veel teweeggebracht. In allerlei gemeenten zijn verzorgingshuizen gesloten, gesloopt of getransformeerd. Zorgverlening doen we voortaan thuis! Hoe anders blijkt de situatie uit te pakken: er is wel degelijk een doelgroep waar het verzorgingshuis bij past. Dat is niet alleen een opgave voor de zorginstelling of woningcorporatie: ook de gemeente moet een plek aan tafel pakken. Tijd voor een integrale benadering.

 • Besluiten nemen met de 'bol.com-methode'

  Reageer

  AfbeeldingOnlangs was ik druk met het maken van plannen voor de vernieuwing van maatschappelijk vastgoed in Uithoorn. Sloop of nieuwbouw: er waren veel factoren om rekening mee te houden. Hoe maak je zo'n complexe beslissing behapbaar voor bestuurders? In dit project verzonnen we de 'bol.com-methode.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Deelnemen aan een gratis Masterclass?

Slim verduurzamen doe je zo

6 oktober 2020

Meer informatie

Woningbouw versnellen in uw gemeente

8 oktober 2020

Meer informatie

Circulair bouwen haalbaar maken  

27 oktober 2020

Meer informatie

Het Huis van de Stad -

De place to be

29 oktober 2020

Meer informatie

Whitepapers

Bloggers