of 65101 LinkedIn

Maarten Pullen

Afd.manager & adviseur.


Voor mijn opdrachtgevers streef ik naar goede communicatie over complexe onderwerpen. Dat zorgt voor een proces waarin besluiten genomen worden.


Mijn missie is om opdrachtgevers meer grip te laten krijgen op de vraagstukken in hun vastgoedportefeuille. Een belangrijke stap daarbij is het goed organiseren en ontsluiten van alle beschikbare vastgoedinformatie.


Vastgoedinformatie voor gemeenten

Ik heb onder andere de gemeente Den Haag geholpen met de opbouw van een vastgoedinformatiesysteem. Daarnaast heb ik de gemeente Amsterdam ondersteund met de gemeentelijke vastgoedstrategie. Door het ordenen van vastgoedinformatie en organiseren dat het up-to-date blijft, kunnen gemeenten er nog jarenlang van profiteren. In al mijn opdrachten neem ik mijn ruime ervaring met financiën mee. Wat me aanspreekt bij bbn is de grote diversiteit aan opdrachten, de vele inhoudelijke vraagstukken en de ruimte voor eigen ondernemerschap. 

 

mw.pullen@bbn.nl / Tel: 088 - 226 74 56 


 • Gemeenten: stop met superhoogbouw

  Reageer

  AfbeeldingGemeenten werken hard aan allerlei plannen voor woningbouw. Regelmatig zien we ook ambitieuze ideeën voor hoogbouw of zelfs superhoogbouw. Bij bbn adviseurs krijgen we vaak de vraag: is dit haalbaar, of hoe krijgen we dit haalbaar?

 • Ruimere Woningbouwimpuls stimuleert woningbouw

  Reageer

  AfbeeldingOm de bouw van betaalbare woningen te stimuleren heeft het Rijk sinds 2020 een subsidieregeling voor gemeenten. Met de subsidie Woningbouwimpuls zijn ondertussen tientallen projecten van de grond gekomen. Vanaf september 2021 is er een derde tranche waarop gemeenten kunnen inschrijven.

 • Gevolgen van een systeemcrisis voor gemeentelijke grondexploitaties

  Reageer

  Grappen worden soms slecht ouder. Een paar maanden geleden, bij het voorbereiden van de jaarlijkse actualisaties van gemeentelijke grondexploitaties, grapte ik tegen een collega 'we gaan een systeemcrisis doorrekenen'. Nu zitten we middenin een systeemcrisis - als gevolg van het coronavirus is alles onzeker geworden. Het is interessant om te zien hoe hier in de jaarlijkse actualisaties eigenlijk al rekening mee was gehouden.

 • 6 tips voor het Meerjarenperspectief Grondexploitaties

  Reageer

  AfbeeldingHet Meerjarenperspectief Grondexploitaties (MPG) is een rapportage die alle grondexploitaties in een gemeente bundelt. Oneerbiedig gezegd: een nietje slaan door alle grondexploitaties. Het MPG geeft inzicht in het totaal aantal projecten van het gemeentelijk grondbedrijf. En in het reilen en zeilen van dat grondbedrijf. Het laat het effect zien op de financiële reserves van de gemeente en dient als een praktisch hulpmiddel bij het bepalen van de aangifte vennootschapsbelasting.

 • Definitief afscheid van het verzorgingshuis… Is dat een goed idee?

  Reageer

  AfbeeldingHet 'scheiden van wonen en zorg' heeft veel teweeggebracht. In allerlei gemeenten zijn verzorgingshuizen gesloten, gesloopt of getransformeerd. Zorgverlening doen we voortaan thuis! Hoe anders blijkt de situatie uit te pakken: er is wel degelijk een doelgroep waar het verzorgingshuis bij past. Dat is niet alleen een opgave voor de zorginstelling of woningcorporatie: ook de gemeente moet een plek aan tafel pakken. Tijd voor een integrale benadering.

 • Besluiten nemen met de 'bol.com-methode'

  Reageer

  AfbeeldingOnlangs was ik druk met het maken van plannen voor de vernieuwing van maatschappelijk vastgoed in Uithoorn. Sloop of nieuwbouw: er waren veel factoren om rekening mee te houden. Hoe maak je zo'n complexe beslissing behapbaar voor bestuurders? In dit project verzonnen we de 'bol.com-methode.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers