of 58952 LinkedIn

Historische mastenloods omtoveren tot stadhuis van Den Helder

Historische mastenloods omtoveren tot stadhuis van Den Helder. De maritieme omgeving van de nieuwe huisvesting past goed bij de gemeente Den Helder
bbn adviseurs 2 reacties

Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad heeft bbn adviseurs geselecteerd voor het projectmanagement van de nieuwe huisvesting van het gemeentehuis van Den Helder. De gemeente laat een Programma van Eisen opstellen voor twee panden op de voormalige rijkswerf Willemsoord, een maritieme locatie van historisch belang.

Een van de twee panden is een rijksmonument. Deze oorspronkelijke mastenloods uit 1826 ligt aan de zuidzijde van de werf, tussen het dokkanaal Boerenverdriet en de ketelmakerij. Het pand heeft een houten draagconstructie en een gevel opgetrokken in rode baksteen met een houten gootlijst en rondboogvormige vensterassen.

 

"De maritieme omgeving van de nieuwe huisvesting past goed bij de gemeente Den Helder," zegt Ronald Wolvekamp, projectmanager vanuit bbn. "In de authentieke loods waar vroeger de masten voor schepen werden bewerkt, kan de gemeente straks bezoekers ontvangen. We werken toe naar een minstens zo mooi resultaat als bij het ernaast liggende theater De Kampanje waar bbn destijds het bouwproces heeft begeleid." 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joop (Kanselier) op
Gemeentehuis komt aleen maar op de rijkswerf voor het tekort daar jaarlijks aan te vullen met 850000 euro huur
Door Anoniem op
Denken ze hierbij ook nog aan de bereikbaarheid? Op deze manier komt straks alles op willemsoord en met maar 1 toegangsweg. Ook nog een op de route van de texepseboot. Goed over nagedacht

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100, 3995 AX Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers